Κεντρική Εκλογική Επιτροπή: Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εγγυάται 100% μυστικότητα ψήφου - Αποτέλεσμα σε 30 λεπτά

Κεντρική Εκλογική Επιτροπή: Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εγγυάται 100% μυστικότητα ψήφου - Αποτέλεσμα σε 30 λεπτά

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία και καταμέτρηση εγγυάται 100% μυστικότητα ψήφων. Ο Επικεφαλής Επίτροπος Ilirjan Celibashi, σε δήλωση του είπε ότι οι συσκευές ηλεκτρονικής αναγνώρισης και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα δοκιμαστούν αύριο.

Οι τρεις δήμοι όπου θα εφαρμοστεί είναι: Elbasan, Vorë και Kamëz και το αποτέλεσμα αναμένεται να εκδοθεί εντός 30 λεπτών.

«Από τυπικής πλευράς ολοκληρώσαμε την διευθέτηση του εκλογικού σώματος και σήμερα έχει σειρά ο εκλογικός εξοπλισμός και η ηλεκτρονική καταμέτρηση αύριο, όταν θα γίνει και η δοκιμή του εξοπλισμού ηλεκτρονικής αναγνώρισης. Η εγγύηση που προσφέρουν αυτές οι συσκευές σχετικά με το απόρρητο της ψηφοφορίας είναι πλήρης. Δεν υπάρχει τρόπος ή μηχανισμός για να δει κάποιος τι ψήφισε ένας ψηφοφόρος.

Υπήρχαν κάποιες τέτοιες ανησυχίες που διαβιβάστηκαν στην Εκλογική Επιτροπή σχετικά με το απόρρητο της ψηφοφορίας και είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω ότι η εγγύηση είναι 100% πλήρης. Όποιος λέει το αντίθετο είναι πολιτικός κερδοσκόπος. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα, ούτε ίδια η κεντρική εκλογική επιτροπή μπορεί να έχει τη δυνατότητα να εξακριβώσει ποιος ψήφισε τι.

Στόχος μας είναι να ανακοινώσουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για τη Βόρα, την Κάμζα και το Ελμπασάν εντός 30 λεπτών από τη στιγμή που θα κλείσει η ψηφοφορία. Είναι ένα πιλοτικό έργο, αλλά από ό,τι εκτιμούμε, πιστεύω ότι όλες οι διαδικασίες θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα κλείσει η διαδικασία ψηφοφορίας», είπε ο Celibashi.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου