Αλβανία: Ανέγερση δημοσίου κτιρίου αξίας 7 εκ. ευρώ για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Οδικών Μεταφορών

Αλβανία: Ανέγερση δημοσίου κτιρίου αξίας 7 εκ. ευρώ για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Οδικών Μεταφορών

Διαδικασία που άνοιξε αυτή την Τετάρτη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Δημοσίων Προμηθειών Αλβανίας με περιορισμένο κονδύλι 785 εκατ. λεκ ή περίπου 7 εκατ. ευρώ έχει ως αντικείμενο ακριβώς αυτόν τον στόχο: «Κατασκευή κτιρίου της Γενικής Διεύθυνσης Οδικών Μεταφορών)», πολυλειτουργικό αντικείμενο, δημοσίου συμφέροντος, Υπηρεσιών Κεντρικών Οδικών Μεταφορών.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική έκθεση που συνοδεύει το έργο που ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της APP, γίνεται κατανοητό ότι το νέο κτίριο θα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται σήμερα το υπάρχον κτίριο.

«Η περιοχή για την οποία εκπονείται αυτή η μελέτη βρίσκεται περίπου 2 χλμ. από το κέντρο των Τιράνων, στις σημερινές εγκαταστάσεις των γραφείων της Υπηρεσίας Οδικών Μεταφορών. Η υπό μελέτη περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς βρίσκεται σε χώρο μεικτής ανάπτυξης από λειτουργική πλευρά όπου έχουμε παρουσία κτιρίων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Η παρέμβαση στην περιοχή δεν αντιπροσωπεύει ανάπτυξη μόνο για τα γραφεία του ίδιου του ιδρύματος, αλλά φέρνει ανάπτυξη και αναζωογόνηση του περιβάλλοντος χώρου», αναφέρεται στο έγγραφο.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό έγγραφο, η υπάρχουσα εγκατάσταση έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές και υποβάθμιση ως αποτέλεσμα του σεισμού και της υπερφόρτωσης.

Περιγραφή του έργου:

«Το ισόγειο της προτεινόμενης εγκατάστασης, εκτός από την υποδοχή, το λόμπι και ορισμένους χώρους προσωπικού συντήρησης, λειτουργεί κυρίως ως εκθεσιακός χώρος «Retro». Άλλες εγκαταστάσεις, όπως τουαλέτες και αποθηκευτικός χώρος βρίσκονται δίπλα στην κατασκευή β/α. Εκτός από τις δύο πυροσβεστικές εστίες στο ισόγειο, υπάρχει και άλλη μια ανοιχτή κυκλική σκάλα που χρησιμεύει για τη μετάβαση στον πρώτο όροφο για τους πολίτες. Η επιφάνεια του ισογείου είναι 647 τ.μ.

Ο υπόγειος όροφος -1 έχει πρόσβαση από ευθεία εξωτερική ράμπα στα ανατολικά του κτιρίου. Αυτός ο όροφος φιλοξενεί 14 θέσεις στάθμευσης. Στον όροφο αυτό υπάρχουν εγκαταστάσεις συντήρησης και αποδυτηρίων, καθώς και τεχνικοί χώροι.

Ο υπόγειος όροφος -2 έχει πρόσβαση από εσωτερική ράμπα. Ο όροφος αυτός φιλοξενεί 25 θέσεις στάθμευσης, χώρο για πλύσιμο αυτοκινήτων και τους απαραίτητους τεχνικούς χώρους.

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει κυρίως εγκαταστάσεις προσωπικού όπως καφετέρια, καντίνα, αίθουσες συνεδριάσεων, εκπαιδευτική εγκατάσταση και κόμβους ωραρίου. Επίσης στον όροφο αυτό βρίσκεται το αρχείο του ιδρύματος και το γραφείο πρωτοκόλλου. Η κίνηση σε αυτόν τον όροφο, όπως και στους άλλους ορόφους, οργανώνεται από έναν διάδρομο γύρω από ένα κεντρικό αίθριο που ανεβαίνει στην ταράτσα. Γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις είναι διάσπαρτα γύρω από το αίθριο. Η μετακίνηση στον δεύτερο όροφο, εκτός από το ασανσέρ, γίνεται μέσω σκάλας με ράμπα κατά μήκος του αίθριου. Το εμβαδόν του πρώτου ορόφου είναι 885 τ.μ.

Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος όροφος είναι αφιερωμένοι στα διάφορα γραφεία και διευθύνσεις που φέρει αυτό το ίδρυμα. Η οριζόντια κίνηση στους ορόφους αυτούς, καθώς και στον πρώτο όροφο, οργανώνεται μέσω διαδρόμου γύρω από το κεντρικό αίθριο, ενώ η κατακόρυφη κίνηση, εκτός από τις πυροσβεστικές σκάλες και το ασανσέρ, γίνεται μέσω ράμπας. Αυτοί οι όροφοι έχουν την ίδια επιφάνεια 821 τ.μ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου