Παρέλαβε πάνω από 130 κιλά κοκαΐνης στο Δυρράχιο - Καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση

Παρέλαβε πάνω από 130 κιλά κοκαΐνης στο Δυρράχιο - Καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση

Το Εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς (GJKKO) επικύρωσε κατά τη συνοπτική δίκη της Τρίτης την απόφαση να καταδικαστεί ο Gentian Malindi σε κάθειρξη 8 ετών και 8 μηνών.

Βάσει της απόφασης, η ποινή του Μαλίντι μειώθηκε κατά το 1/3 λόγω της συνοπτικής δίκης, κάτι που σημαίνει ότι από τα 13 χρόνια φυλάκισης που απαιτεί η Ειδική Εισαγγελία κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (SPAK) μειώνεται στα 8 χρόνια και 8 μήνες.

Κατηγορείται ότι ήταν το πρόσωπο που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά που θα έφταναν στο λιμάνι του Δυρραχίου από το λιμάνι του Pier, μέσω των κοντέινερ του 'Alba Exotic Fruit!

Από το 2019 ο Gentian Malindi καταζητείται για την κοκαΐνη που είχε φορτωθεί στα κοντέινερ του «Alba Exotic Fruit» και κατά τη σύλληψή του παρουσίασε πλαστογραφημένη ταυτότητα.

Ο Altin Myslihaka και ο Ardian Bega καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια φυλάκιση για αυτήν την υπόθεση, οι οποίοι πιάστηκαν να προσπαθούν να διακινήσουν 137 κιλά κοκαΐνης. Και αυτοί επωφελήθηκαν από τη συνοπτική δίκη και καταδικάστηκαν σε 10 και 8 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση, αντίστοιχα.

Στις 19 Αυγούστου 2019, τα κοντέινερ έφτασαν από το Εκουαδόρ, διήλθαν στο λιμάνι του Πειραιά στην Ελλάδα, όπου και ξεκίνησε η επιχείρηση, με αποτέλεσμα να κατασχεθούν 500 κιλά κοκαΐνης υπό τον συντονισμό της DEA και την ελληνικών αρχών, οι οποίες στη συνέχεια ειδοποίησαν την αλβανική πλευρά.

Μετά από τρεις μέρες πλεύσης, τα τέσσερα κοντέινερ που περίμενε η ομάδα του Μαλίντι με κοκαΐνη στο Δυρράχιο έπιασαν λιμάνι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου στις 21:24.

Όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση δεν έφτασαν εκείνο το βράδυ για να πάρουν τις συσκευασίες της κοκαΐνης, αφήνοντάς τις εκεί για αρκετές μέρες μέχρι το μεσημέρι της 19ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακριτική ομάδα, άνοιξαν μόνο το κοντέινερ με την πινακίδα 313, αφαιρώντας με ένα κατσαβίδι τη μεταλλική πινακίδα, βγάζοντας από μέσα πολλές συσκευασίες με ναρκωτικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου