Ελεύθερη Ώρα: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πηγαίνει και πάλι το Βορειοηπειρωτικό

Αποκλειστικότητα του blog.himara.gr , το πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης ώρας που τάραξε τα νερά και έγινε θέμα συζήτησης στους Βορειοηπειρωτικούς κόλπους.

 

Αν κάτι προκάλεσαν τα κείμενά μας στην εφημερίδα αυτή είναι αναφίβολα τα πολλά και ποικίλα σχόλια αναφορικά με την πολύ καλή ενημέρωση που έχουμε  και τις πολύ προωθημένες πληροφορίες που προβάλουμε σ’ αυτά. Πράγματι, ουδέποτε κρύψαμε το γεγονός ότι για τη συγγραφή των  άρθρων μας χρησιμοποιούμε πηγές άριστες, που κινούνται σε ανώτερα κλιμάκια της διεθνούς πολιτικής και του παρασκηνίου, τις οποίες πηγές συνδυάζουμε με στοιχεία της λεγόμενης «απόκρυφης γεωπολιτικής». Έτσι, είναι περίπου αδύνατο να πέσουμε τελείως έξω στις εκτιμήσεις μας και γι΄ αυτόν τον λόγο ήδη έχουμε επιβεβαιωθεί 100% σε όσα προβλέψαμε σχετικά με διάφορα θέματα γεωπολιτικής και ελληνικής εσωτερικής κατάστασης.

Ένα θέμα, που παρέμενε ξεχασμένο και οδηγούσε σε νέα εθνική συμφορά, υπήρξε το λεγόμενο «Βορειοηπειρωτικό». Το ζήτημα δηλαδή της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και των δικαιωμάτων της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μιας και αυτό (λόγω της φύσης των μειονοτικών θεμάτων) υπερέχει του αλβανικού δικαίου. Επειδή είχαμε σαφέστατη ενημέρωση ήδη από πέρσι ότι υφίσταται υποχθόνιο σχέδιο της αλβανικής πλευράς να «τελειώσει» μια και καλή με τον ελληνισμό της Αλβανίας- μέσω της περίφημης «γενοκτονίας χαμηλής έντασης» αποφασίσαμε

να διεθνοποιήσουμε εκ νέου το ζήτημα της Αυτόνομης Ηπείρου, ενημερώνοντας υψηλά ιστάμενους κύκλους του εξωτερικού, με τους οποίους έχουμε επαφή.

 

Παράλληλα, συγγράψαμε και ειδική σειρά κειμένων (δημοσιεύτηκαν όλα στην «Ε.Ω.»), τα οποία πρόβαλλαν τις παρακάτω θέσεις του πανελληνισμού για το εν λόγω θέμα, τις οποίες συνοπτικά παρουσιάζουμε στον παρακάτω πίνακα.

 

 1. Η απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου- δηλαδή το Ποθούμενο του Πατροκοσμά – αποτελεί εθνική επιταγή, η οποία ορίζεται σαφώς στους ίδιους τους στόχους των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας (ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία – Ασφάλεια, ΕΥΠ).
 2. Το θέμα αυτό το ξεπουλάνε οι Γραικύλοι πολιτικάντηδες της Μεταπολίτευσης, οι οποίοι φέρονται ως… υποτακτικοί των Αλβανών και αντιμετωπίζουν ψοφοδεώς όλα τα ελληνικά εθνικά ζητήματα (για να μην μπούνε σε «περιπέτειες» και χάσουν τις καρέκλες τους…)
 3. Νομικά – σύμφωνα δηλαδή με το διεθνές δίκαιο – ισχύει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (1914), που κατοχύρωνε την αυτονομία της νοτιοαλβανικής επικράτειας όπου ζει ελληνικός πληθυσμός, ισχύει δε για έναν πολύ απλό λόγο: διότι ΠΟΤΕ δεν ακυρώθηκε με κάποια συνθήκη που να το αντικαθιστά!!!
 4. Για την διεθνοποίηση και την οριστική επίλυση του λεγόμενου «Βορειοηπειρωτικού» (και την εξασφάλιση της καλής γειτονίας με τη φίλη χώρα της Αλβανίας) είναι απαραίτητη η στήριξη κάποιας μεγάλης δύναμης του πλανήτη, η οποία αφενός να μπορεί να ασκεί παγκοσμίου βεληνεκούς πολιτική και αφετέρου να έχει λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
 5. Δεν διεκδικούμε κανένα εδαφικό κομμάτι της σημερινής αλβανικής επικράτειας, συνεπώς ούτε και την περιοχή της Βορείου Ηπείρου – Νότιας Αλβανίας, η οποία πρέπει να παραμείνει αυστηρά εντός των εθνικών-κρατικών ορίων της Αλβανίας.

 

Αυτές είναι σε σύνοψη οι θέσεις που εμείς προβάλλαμε στα κείμενά μας στην Ε.Ω. (ξεκινώντας από το «ιστορικό» πλέον άρθρο «Βόρειος Ήπειρος SOS» στις 30 Ιανουαρίου 2011). Οι αντιδράσεις στα εν λόγω άρθρα μας ήταν πολλές και διάφορες. Κύκλοι Βορειοηπειρωτών (και όχι μόνο) μας ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον μας και για την προσπάθειά μας να ανακινήσουμε εκ νέου το ζήτημα αυτό, όντας σίγουροι για τις πατριωτικές μας διαθέσεις. Άλλοι πάλι, που δηλώνουν φανατικοί εθνικιστές διαφώνησαν έντονα μ’ αυτά, βλέποντας να υπάρχουν… «σκοτεινές δυνάμεις» από πίσω μας, κατηγορώντας μας μάλιστα ως «αλβανόφιλους», «προσκυνημένους» κτλ.

Όπως όμως και να έχει το θέμα, όποιες «δυνάμεις» (sic) και να βρίσκονται από πίσω μας, και όποιες τέλος πάντων και να είναι οι πηγές των πληροφοριών μας, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι: η προσπάθειά μας να διεθνοποιήσουμε εκ νέου το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου (με επαναφορά ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας!), καθώς και η «σκοτεινή» αρθρογραφία μας περί ελληνοαλβανικών θεμάτων  είχαν συγκεκριμένα ευεργετικά αποτελέσματα για τον ελληνισμό, και μάλιστα για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό! Κι’ αυτό, διότι:

 

 1. Ενημερώσαμε τους ξένους φίλους μας (ή και όχι και τόσο «φίλους»...) για ένα θέμα που αγνοούσαν παντελώς, πέφτοντας τόσα χρόνια θύματα της αλβανικής προπαγάνδας.
 2. Κινητοποιήσαμε, εκ του μηδενός, τεράστιες δυνάμεις σε Δύση και Ανατολή ξυπνώντας τον γίγαντα του πανελληνισμού από τον λήθαργο και τη μέθη της Μεταπολίτευσης.
 3. Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για το λεγόμενο «Βορειοηπειρωτικό» στο «Διεθνές Βήμα – International Tribune» και έτσι οι απόψεις μας έγιναν γνωστές αμέσως και σε κύκλους του ίδιου του ΟΗΕ.
 4. Πανικοβάλλαμε σε τέτοιο βαθμό τα διάφορα ανθελληνικά και αντιδημοκρατικά φίδια των διαφόρων «Παρατηρητηρίων», ώστε αυτά κυριολεκτικά λούφαξαν και δεν τόλμησαν να μας αντιμετωπίσουν σε κανένα πεδίο (παρά μόνο ψέλισσαν κάτι για… «καθεστωτικό προβοκάτορα», όπως χαρακτήρισαν τον γραφόντα).
 5. Ακυρώσαμε όλα τα ύπουλα σχέδια των Αλβανών σωβινιστών, τόσο με την αποτυχία της ψευτοαπογραφής που πρόσφατα διεξήγαγαν (γι’ αυτό και βγήκε κάποιος Σπαχίου και φώναξε πανικόβλητος «Στην Αλβανία θα ζουν μόνο Αλβανοί»), όσο και με το «σταμπάρισμα» του κατασκοπευτικού τους δικτύου, το οποίο «μαρκάριζε» Βορειοηπειρώτες μέσα στην ίδια την Ελλάδα, όπως γράψαμε σε σχετικό μας άρθρο.

Οπότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι σε λιγότερα από έναν χρόνο καταφέραμε πάρα πολλά! Απόληξη δε των ενεργειών μας είναι η είδηση που μας ήρθε από πολύ εμπεριστατωμένη πηγή, που κινείται σε υψηλά επίπεδα στον διεθνή χώρο. Σύμφωνα με την οποία… έπεται σύντομα να τεθεί θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επαναφοράς σε ισχύ του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας! Με δύο λόγια: αυτονόμησης της περιοχής της Βορείου Ηπείρου!!!

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας – και δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε σήμερα περισσότερα…- μεγάλη δύναμη του πλανήτη έπεται να φέρει αυτό το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου ως γνωστόν παραμένει «παγωμένο» από 1946!... Τότε, μετά τη λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου, η περιοχή αυτή αποδόθηκε στην Ελλάδα (ως επιβράβευση της προσφοράς της στη νίκη των Συμμάχων). Ενώ η Αλβανία ήταν με το μέρος των ηττημένων. Την πρόταση απόδοσης της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα είχαν κάνει οι ΗΠΑ, αλλά τελικά το όλο θέμα «πάγωσε» ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, λόγω της αρνησικυρίας (veto) που έθεσαν η ΕΣΣΔ και η Γιουγκοσλαβία. Τελικά πάρθηκε η απόφαση το θέμα να επανεξεταστεί όταν επιύθεί το επίσης ευρισκόμενο τότε σε εκκρεμότητα ζήτημα των δύο Γερμανιών. Όταν όμως η Γερμανία επανενώθηκε το 1990, η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το αυτονόητο, δηλαδή την απαίτηση ένταξης της νοτιοαλβανικής επικράτειας στο ελληνικό κράτος! Την ίδια εθνική μειοδοσία είχε διαπράξει 3 χρόνια νωρίτερα (1987) και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήρε μονομερώς την περιβόητη «εμπόλεμη κατάσταση» Ελλάδας – Αλβανίας (που ξεκινούσε απ’ το 1940) και την οποία η χώρα μας διατηρούσε συμβολικά μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου… Αμφότεροι δηλαδή της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διέπραξαν εθνική μειοδοσία και είναι αιώνια υπόλογοι απέναντι στην ιστορία για τις άθλιες πράξεις τους!

Τώρα όμως μια παγκόσμια υπερδύναμη, ένας γίγαντας του πλανήτη, πήρε την απόφαση να επαναφέρει το θέμα στον ΟΗΕ! Και να δικαιώσει τις ελληνικές θέσεις λυτρώνοντας έτσι τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό!.. Πρόκειται για προσωπική απόφαση του ηγέτη αυτής της χώρας – υπερδύναμης, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την Ελλάδα στο πλαίσιο των διεθνών ανακατατάξεων και των ραγδαίων εξελίξεων που έρχονται παντού πάνω στη Γη εντός του 2012! «Αόρατες» δια γυμνού οφθαλμού πανελληνικές δυνάμεις ώθησαν άραγε αυτόν τον παγκόσμιο γίγαντα να σώσει τη Βόρεια Ήπειρο από τον σχεδιαζόμενο αφελληνισμό – αλβανοποίηση τη;, Δυστυχώς για τώρα ΜΟΝΟ αυτά μπορούμε να πούμε… Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τη γενικότερη δραματική αλλαγή που έρχεται στην Ελλάδα όπου  ήδη Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Ρώσοι και Κινέζοι προβλέπουν «μια Κυριακή» την παρέμβαση του «αγνώστου» αστάθμητου παράγοντα που θα σταματήσει τον κατήφορο της πατρίδας! Και γι’ αυτή την «άγνωστη δύναμη» το θέμα της Βορείου Ηπείρου υπήρξε ανέκαθεν επείγουσα προτεραιότητα, αφού η γη αυτή αποτελεί ένα ολοζώντανο κομμάτι του ελληνικού έθνους.

 

Συμπέρασμα: Έρχεται Εκείνος που Πρέπει!!!

Το ποθούμενο είναι κοντά!..


Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης - Ελεύθερη Ώρα


 

Ο «Γολγοθάς» του επαναπατρισμού των Αλβανών
 
 1. Σχόλια (5)

 2. Σχολίασε

Σχόλια (5)

This comment was minimized by the moderator on the site

Nese jeni perparimtare futuni ketu: http://zaxariadis.blogspot.com/2007/10/blog-post_2486.html
Kjo eshte rruga e vertete qe te luftojme fashizmin tradhetar berishjanovic sikurse dhe shovinizmin grek...!

This comment was minimized by the moderator on the site

Vini re! Vini re! Gazeta fashistoide greke "Ελεύθερη Ώρα" (Ora e lire) shkruan:"Në Këshillin e Sigurimit të OKB shkon përsëri ceshtja e Vorio Epirit" (!!!)

U themi shovinisteve grek se miqésia midis dy popujve tané,popullit shqiptar dhe popullit grek éshté njé faktor me réndési, qé ngjarje té tilla, si provokacionet né Himaré do té déshtojné, si gjithnjé me turp.

Dhe sé fundi, duam t´u kujtojmé shovinistéve greké, se historia e ka mésuar popullin shqiptar, qé kurré té mos e ulé kokén as pérpara té huajve, as pérpara tradhétisé, se edhe mé paré jané pérpjekur armiq mé té médhenj té na coptojné e ta fshijné Shqipériné nga harta e botés, por kemi guxuar, kemi luftuar e kemi fituar, se Shqipéria e shqiptarét kané qené, jané e do té mbeten té pavdekshém ndaj sérish ju paralajmérojmé:

"Uleni bishtin!"

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΩΘΗΚΑΜΕ, ΣΩΘΗΚΑΜΕ, ΣΩΘΗΚΑΜΕΕΕΕΕΕ α ρε δόκτορα Ησαΐα τρομάρα σου με έκανες και γέλασα

This comment was minimized by the moderator on the site

Λέτε βρε παιδιά να μας σώσει ο Βλαδίμηρος ?
Το όλο θέμα μου θυμίζει λίγο υπόθεση Τσάκα - Παναθηναϊκου... και τώρα αναμένουμε τον σωτήρα Αλ Σαούντ.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη