Η γερμανική εταιρεία EMS Shipping & Trading μηνύει το αλβανικό κράτος για παραβίαση σύμβασης

Η γερμανική εταιρεία EMS Shipping & Trading μηνύει το αλβανικό κράτος για παραβίαση σύμβασης

Μήνυση στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο ICSID, κατέθεσε η γερμανική εταιρεία EMS Shipping & Trading για παραβάσεις του αλβανικού κράτους στη σύμβαση παραχώρησης για τη διαχείριση του λιμένα του Δυρραχίου. Η γερμανική εταιρεία υπέβαλε αυτή τη μήνυση στις 7 Απριλίου και διαμαρτύρεται για την κατασκευή του Νέου Λιμανιού, καθώς επηρεάζει την τρέχουσα δραστηριότητά τους.

Η γερμανική εταιρεία EMS Shipping & Trading διαχειρίζεται τον Ανατολικό Τερματικό Σταθμό στο Λιμάνι του Δυρραχίου από το 2013. Η εταιρεία αυτή έχει το δικαίωμα να δραστηριοποιείται για τη φόρτωση και εκφόρτωση πλοίων. Η σύμβαση παραχώρησης με το αλβανικό κράτος είναι για 35 χρόνια και χρειάζονται άλλα 25 χρόνια για τη λήξη της, γεγονός που αποφέρει περισσότερα χρήματα στη διεκδίκηση αποζημίωσης. Τα κέρδη της εταιρείας υπολογίστηκαν το 2021 στα 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να πολλαπλασιαστεί εάν η Διαιτησία δικαιώσει τους Γερμανούς.

Αυτή είναι ακόμη μια διεθνής καταγγελία για το αλβανικό κράτος. Η πιο πρόσφατη ήταν η καταβολή 110 εκατομμυρίων ευρώ στον επιχειρηματία Φραντσέσκο Μπεκέτι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου