Στενή παρακολούθηση των τοπικών εκλογών στην Αλβανία από τον ΟΑΣΕ

Στενή παρακολούθηση των τοπικών εκλογών στην Αλβανία από τον ΟΑΣΕ

Η αποστολή του ΟΑΣΕ για τις τοπικές εκλογές θα στείλει στην Αλβανία παρατηρητές όχι μόνο για την ψηφοφορία, αλλά και για την πολιτική συμπεριφορά και την χρηματοδότηση. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα, η Όντρεϊ Γκλόβερ εξήγησε τον τρόπο δράσης.

«Θα έχουμε μια βασική ομάδα 13 εμπειρογνωμόνων που θα βρίσκεται στα Τίρανα, η οποία περιλαμβάνει έναν νομικό εμπειρογνώμονα, έναν εμπειρογνώμονα εκλογών, έναν πολιτικό εμπειρογνώμονα, 2 αναλυτές για τα μέσα ενημέρωσης, 1 αναλυτή για τις εθνικές μειονότητες και έναν συντονιστή για μακροπρόθεσμους παρατηρητές. Θα υπάρχει και ειδικός σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, ασφάλειας και οικονομικών, θα είναι ο αναπληρωτής μου», είπε.

Η Γκλόβερ θα έχει συναντήσεις με όλους τους παράγοντες που θα συμμετέχουν στις εκλογές, χωρίς να αποκλείεται ο Μπερίσα.

«Σχετικά με την πολιτική κατάσταση, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις εκλογές με τις προηγούμενες, θα δούμε την κατάσταση και θα ελπίζουμε για το καλύτερο. Θα χαρούμε να συναντηθούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σε αυτή την εκλογική διαδικασία», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ.

Οι κρατικές αυξήσεις μισθών και άλλες κρατικές δαπάνες θα είναι μέρος της έκθεσης.

«Αυτό το θέμα είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς που πρέπει να τηρηθεί και θα το προσέξουμε. Δεν ανακατευόμαστε στις εκλογές, δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί ούτε πολιτικοί, δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, απλώς θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι διαφανής», δήλωσε η Όντρεϊ Γκλόβερ.

Η τελική έκθεση του ΟΑΣΕ θα δημοσιευτεί 8 εβδομάδες μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας. Για την Glover, είναι σημαντικό η διαδικασία να είναι διαφανής και το αποτέλεσμα να βγαίνει σωστά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου