Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αλβανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να δουλέψει πιο εντατικά

Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αλβανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να δουλέψει πιο εντατικά

Η Αμερικανική Πρεσβεία στα Τίρανα σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρθηκε στην κρίση των συσσωρευμένων φακέλων στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στην ανάρτησή της, η Πρεσβεία των ΗΠΑ εμφανίζεται δυσαρεστημένη από τις μέχρι τώρα εργασίες στο Ανώτατο Δικαστήριο, όσον αφορά την πρόοδο των δικών που εκκρεμούν.

«Το 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε μόνο έναν δικαστή από 19 πόλεις. Σήμερα υπάρχουν 16 μέλη με μόνο τρεις κενές θέσεις. Από τον Ιούλιο του 2020, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε εκκρεμότητες περίπου 35.000 υποθέσεων. Από τον Απρίλιο του 2021, το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ έργο μείωσης έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 8.200 εκκρεμείς υποθέσεις – και το Ανώτατο Δικαστήριο έχει επιλύσει 5.200 από αυτές.

Πρέπει να γίνουν περισσότερα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την πλήρωση των εναπομεινάντων κενών θέσεων στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα υποστηρίζουν μεγαλύτερες προσπάθειες για τη μείωση των εκκρεμών υποθέσεων. Οι Αλβανοί αξίζουν άμεση, αληθινή δικαιοσύνη», αναφέρει η ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου