Εκατομμύρια παίζονται και στα Τίρανα ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Εκατομμύρια παίζονται και στα Τίρανα ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο δήμαρχος Erion Veliaj αντελήφθη ότι ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας χρειάζονται παρέμβαση στους δρόμους και τις προσόψεις μετά από 8 χρόνια που βρίσκεται στην καρέκλα του δημάρχου.

Αυτό το παρατηρήσαμε στις συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ που κάνει λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ δεν εγκαταλείπει τις διαδικασίες που βλάπτουν τον θεμιτό ανταγωνισμό.

Συνολικά 237 εκατ. λεκ, ή 2,1 εκατ. ευρώ, θα δαπανηθούν στην περιοχή που βρίσκεται στη μονάδα με αριθμό 9 στα Τίρανα για δρόμους, πεζοδρόμια, αποχετεύσεις και φωτισμό.

Από τις 13 εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ο Δήμος Τιράνων απέκλεισε την καλύτερη προσφορά.

Ενώ το σωματείο των φορέων «EURO-ALB», «LLAZO» και «VIANTE», που μπορούσε να ολοκληρώσει το έργο με 145 χιλιάδες ευρώ λιγότερα από τον νικητή, αποκλείστηκαν για το λόγο ότι δύο από τις εταιρείες δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση για τους τεχνικούς υπευθύνους των εργασιών .

Η θέσπιση κριτηρίων για την εύνοια εταιρειών σε δημόσιους διαγωνισμούς οδήγησε τον δήμαρχο της Bulqiza, Lefter Alla στη φυλακή. Τίθεται το ερώτημα, τι γίνεται με τους διαγωνισμούς Veliaj, θα γίνει έρευνα από την Ειδική Εισαγγελία SPAK;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου