​Αλβανία: Δεν υπάρχει αμνηστία με την Ελλάδα, παραμένει ανοιχτό το "Τσάμικο"

Αλβανία: Δεν υπάρχει αμνηστία με την Ελλάδα, παραμένει ανοιχτό το Τσάμικο
Συνέντευξη του συμβούλου του Έντι Ράμα για την περιοχή των Βαλκανίων, Shkelzen Maliqi, στην αλβανική εφημερίδα "Express". Να θυμίσουμε πως πρόκειται για τον κύριο που κατά πολλούς τοποθετήθηκε στην θέση αυτή κατόπιν παρέμβασης του George Soros.

Στην συνέντευξη του μιλάει για θέματα που σχετίζονται με τους Αλβανούς εντός των δύο αλβανικών κρατών και άλλων χώρων των Βαλκανίων καθώς και τις σχέσεις με τις χώρες στην ευρύτερη περιοχή. Εξηγεί τη σημαίνει για την Ελλάδα η περίφημη φράση του Αλβανού Πρωθυπουργού «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες» και σπεύδει να εξηγήσει πως η φράση αυτή σημαίνει "να λυθούν τα προβλήματα που υφίστανται και που κληρονομήσαμε" .

Για να μην έχουμε αυταπάτες ερωτηθείς,
«Πώς βλέπετε τις πάντα τεταμένες σχέσεις με την Ελλάδα. Ποια φόρμουλα θα χρησιμοποιήσετε ώστε να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα;»

Ο σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού απαντάει :

«Τα προβλήματα με την Ελλάδα δεν είναι ανυπέρβλητα και παντοτινά. Νομίζω ότι μπορούν και πρέπει να βελτιωθούν σταδιακά, πολεμώντας τις εθνικιστικές προκαταλήψεις και από τις δύο πλευρές . Η νέα αλβανική κυβέρνηση βλέπει την Ελλάδα ως έναν από τους στρατηγικούς εταίρους στην περιοχή , όπως την Τουρκία και την Ιταλία.


Η φράση του Ράμα, για "μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες" έχει παρεξηγηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας καθώς παρερμηνεύτηκε λες και ο Ράμα πρότεινε "αμνηστία" για τα ανοιχτά προβλήματα που έχει η Ελλάδα με την Αλβανία. Ορισμένα από τα οποία είναι ιστορικής σημασίας και κάποια επίκαιρα όπως π.χ. "τα δικαιώματα των Τσάμηδων".

"Μηδενικά προβλήματα" σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει το συντομότερο δυνατό να επιλύσει τα προβλήματα που κληρονόμησε και όχι ότι θα τα βάλουμε κάτω από το χαλί»


Σχόλιο: Παρακαλούμε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κ. Βενιζέλο, που σύντομα θα επισκεφθεί την Αλβανία να γυρίσει με άδεια (;) βαλίτσα , χωρίς "ΔΩΡΑ" !

Σκόπια: Οι Αλβανοί κατεβάζουν τις σημαίες των Σκοπ...
Σε δύο χρόνια η οικονομική ανάκαμψη στην Αλβανία
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click