Ανεξάρτητος υποψήφιος στους Αγίους Σαράντα καταγγέλλει εκβιασμό από το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ανεξάρτητος υποψήφιος στους Αγίους Σαράντα καταγγέλλει εκβιασμό από το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ο Gjergj Merkuri, Ανεξάρτητος Υποψήφιος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου, μέσω ανάρτησης στο Facebook εκφράζει την ανησυχία του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα εγκληματική και πρωτοφανή πράξη το γεγονός ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα απαγορεύει την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητου για τη θέση του Δημάρχου Αγίων Σαράντα.

«Με μια εγκληματική και πρωτοφανή πράξη το Σοσιαλιστικό Κόμμα σταματά την υποψηφιότητά μου ως ανεξάρτητου υποψηφίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στους Αγίους Σαράντα καλούνται οι πολίτες που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα μου και τους ασκούνται πιέσεις να αποσύρουν τις υπογραφές τους. Οι πολίτες απειλούνται να χάσουν τη δουλειά τους, με πρόστιμα στις επιχειρήσεις τους και με κάθε είδους έντυπο μέσω του κρατικού μηχανισμού, μόνο και μόνο για να δηλώσουν ότι δεν έχουν υπογράψει τα έντυπα που κατατέθηκαν στην εφορευτική επιτροπή.

Η επιτροπή πρωτοβουλίας που συνεργάζεται μαζί μου συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία για να καταγγείλει στην ειδική εισαγγελία (SPAK) αυτούς τους τραμπούκους που παραβιάζουν σοβαρά τον Εκλογικό Κώδικα.

Παραβιάζεται σοβαρά η ακεραιότητα των εκλογών στον δήμο Αγίων Σαράντα και το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν και να εκλέγονται σε δημόσιες θέσεις.

Όλη αυτή η εμπλοκή αυτών των τραμπούκων γίνεται με μοναδικό σκοπό να σταματήσει η υποψηφιότητά μου, λόγω της μεγάλης υποστήριξης που έχουν εκφράσει οι πολίτες αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας. Αυτή τη στιγμή έχουμε στοιχεία ότι ασκείται πίεση σε ανθρώπους που έχουν υπογράψει και είναι υποστηρικτές μου. Απειλούνται με διάφορους τρόπους».

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν σε αρκετούς δήμους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον δήμο Δρόπολης όπου εφαρμόζονται οι ίδιες τακτικές απειλών και τραμπουκισμού εις βάρος όσων υπέγραψαν την υποψηφιότητα του Κώστα Γκάρου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου