Ηλεκτρονικά η υποβολή αίτησης για βίζα στη ζώνη Σένγκεν

Ηλεκτρονικά η υποβολή αίτησης για βίζα στη ζώνη Σένγκεν

Οι πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνοιξαν τον δρόμο για νέες διαδικασίες για την απόκτηση βίζας για τη ζώνη Σένγκεν.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε την ψηφιακή διαδικασία για όλη τη διαδικασία έκδοσης βίζας στην Ένωση.

Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση των φυσικών εγγράφων με ψηφιακά. Οι πολίτες που συμμετέχουν στην ελεύθερη κυκλοφορία στον χώρο Σένγκεν θα ακολουθούν πλέον μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να απλοποιήσει τη διαδικασία, να εξοικονομήσει χρόνο για τους πολίτες και να αποφύγει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι με την απόφαση αυτή ξεκινά μια νέα φάση που αποφεύγει τα ταξίδια σε προξενεία και τα διοικητικά έξοδα.

Μια ψηφιακή βίζα Σένγκεν θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες να υποβάλουν αίτηση και ταυτόχρονα θα βοηθήσει να γίνει πιο ασφαλής ο χώρος Σένγκεν.

Σύμφωνα με ειδικούς, η νέα διαδικασία έκδοσης βίζας βάζει τέλος στον κίνδυνο παραποίησης εγγράφων, αλλά και κλοπής τους.

Για αυτό το έργο, η ΕΕ χτίζει μια νέα πλατφόρμα, η οποία προστατεύεται επίσης από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Στην πλατφόρμα, οι πολίτες θα εισάγουν τα προσωπικά τους δεδομένα και αφού πληρώσουν το πάγιο τέλος, θα λαμβάνουν την ειδοποίηση ηλεκτρονικά. Το έγγραφο θα έχει γραμμωτό κώδικα (barcode) και άλλα στοιχεία ασφαλείας που αναγνωρίζονται σε ολόκληρο τον χώρο Σένγκεν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου