100.000€ δίνει η αλβανική αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν στο Top Channel

100.000€ δίνει η αλβανική αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν στο Top Channel

Η αστυνομία των Τιράνων ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ορίσει αμοιβή 100.000 ευρώ για κάθε πολύτιμη πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό των ατόμων που, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, πυροβόλησαν με όπλο στο τηλεοπτικό κτίριο του Top Channel, όπου σκοτώθηκε ένας από τους φύλακες.

Έχει επίσης δημιουργήσει έναν ειδικό αριθμό τηλεφώνου που εγγυάται την ανωνυμία οποιουδήποτε παρέχει δεδομένα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανταμοιβές που έχουν προσφερθεί ποτέ από τις αλβανικές αρχές για την ανακάλυψη εγκληματικού γεγονότος.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι προς την κατεύθυνση του κτιρίου του Top Channel, όπου σκοτώθηκε και ένας φύλακας, πυροβολήθηκαν 26 φυσίγγια από δύο Καλάσνικοφ.

Βρέθηκαν στο όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, το οποίο κινήθηκε στον δευτερεύοντα δρόμο της εθνικής οδού Δυρραχίου-Τιράνων, πέρασε μία φορά μπροστά από το κτίριο με χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια επέστρεψε πυροβολώντας προς την κατεύθυνση του κτιρίου και στη συνέχεια έφυγε αριστερά με κατεύθυνση προς Δυρράχιο. Το όχημα βρέθηκε καμένο μόλις 28 λεπτά μετά το συμβάν, στον άξονα Δυρράχιο-Ρογκόζιν.

Χθες, σε ανακοίνωσή του, το Top Channel χαρακτήρισε το γεγονός «τρομοκρατική ενέργεια άνευ προηγουμένου», σημειώνοντας αρκετές φορές ότι αυτή η πράξη πραγματοποιήθηκε για να βλάψει και να επιτεθεί στην αποστολή των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης και στη δύναμη της ελευθερίας του λόγου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου