Συνάντηση Κούρτι με Ράμα και ΠτΔ

Συνάντηση Κούρτι με Ράμα και ΠτΔ

Επίσκεψη εργασίας στα Τίρανα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι όπου συναντήθηκε με τους αρχηγούς του αλβανικού κράτους και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Μετά από αυτές τις συναντήσεις, είπε στους δημοσιογράφους ότι ενημέρωσε τους Αλβανούς πολιτικούς για τις λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία της Οχρίδας.

«Συναντήθηκα σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Ξεκίνησα την επίσκεψη εργασίας μου στα Τίρανα με τον Πρόεδρο Bajram Begaj, για να συνεχίσω με την Πρόεδρο της Βουλής της, κα Lindita Nikolla. Στη συνέχεια είχα γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον πρώην πρόεδρο Μέτα.

Σε αυτές τις συναντήσεις τόνισα δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι η επιτυχία και η δημοκρατική και οικονομική πρόοδος του Κοσσυφοπεδίου σε αυτά τα 2 χρόνια της κυβέρνησής μας, που είναι μια απαράμιλλη πρόοδος στο ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο.

Από την άλλη, τους ενημέρωσα για τις λεπτομέρειες του περιεχομένου των συμφωνιών που κάναμε πρώτα στις Βρυξέλλες και μετά και για το εφαρμοστικό παράρτημα στην Οχρίδα για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κόσοβο και τη Σερβία.

Ήθελα να τους ενημερώσω από κοντά και αναλυτικά για τη διαδικασία του διαλόγου, αλλά και για τα στοιχεία της συμφωνίας που πρέπει τώρα να εφαρμοστούν», δήλωσε ο Κούρτι.

Η επίσκεψη του Κούρτι στα Τίρανα έρχεται μια εβδομάδα αφότου κατέληξε σε συμφωνία στην Οχρίδα με τον πρόεδρο της Σερβίας, Βούτσιτς για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου. Αν και δεν υπήρχε καμία υπογραφή σε αυτή τη συμφωνία, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική, Τζόζεφ Μπορέλ, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι πρόκειται για «μια συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου