Αλβανός ΥΠΕΣ: Να δωθεί αμνηστία στους Αλβανούς στο Λονδίνο χωρίς ποινικό μητρώο

Αλβανός ΥΠΕΣ: Να δωθεί αμνηστία στους Αλβανούς στο Λονδίνο χωρίς ποινικό μητρώο

Τον υπουργό Εσωτερικών, Bledi Çuçi, υποδέχτηκε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Suella Braverman.

«Με τη βρετανίδα ομόλογό μας, Suella Braverman, συζητήσαμε τη διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση σύνθετων ζητημάτων όπως η παράνομη μετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα, διεθνικά φαινόμενα που δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να ταυτιστούν με ορισμένες εθνότητες. Μοιράστηκα με την ομόλογό μου την ανησυχία ότι είναι απαράδεκτο να ξεχωρίζουν και να στερεότυπα η αλβανική κοινότητα μόνο από κάποιους χαρακτήρες του παράνομου κόσμου», είπε ο Çuçi.

Περαιτέρω κατά τη συνάντηση τόνισε ότι η αλήθεια είναι ότι οι Αλβανοί είναι μια ζωτική και ολοκληρωμένη κοινότητα στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε συγκεκριμένη πρόταση να αμνηστήσει Αλβανούς χωρίς βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι όμως εργάζονται έντιμα και δεν έχουν ποινικό μητρώο.

«Η προσέγγισή μας είναι ότι η παράνομη μετανάστευση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα χωρίς τη βελτίωση των συνθηκών μετανάστευσης μέσω νόμιμων διαύλων. Σε αυτό το σημείο, ζήτησα από τον ομόλογό μου Braverman να αναθεωρήσει για άλλη μια φορά το καθεστώς μεταχείρισης των Αλβανών πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, για να τους διευκολύνει σε σχέση με νέες ευκαιρίες απασχόλησης ή εποχιακές μετακινήσεις. Της ζήτησα επίσης να χορηγήσει αμνηστία σε κάθε Αλβανό χωρίς βίζα, αλλά που εργάζεται τίμια και δεν έχει ποινικό μητρώο υπεύθυνος», δήλωσε ο υπουργός Çuçi.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου