Ντούλες: «Η αντιπολίτευση πρέπει να είναι ενωμένη».

25/03/23, 12:21
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Κάλεσμα για ενότητα της αντιπολίτευσης έκανε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Ευάγγελος Ντούλες, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Αλβανία. Σε ερωτήσεις που έκαναν δημοσιογράφοι, δήλωσε πως η αντιπολίτευση πρέπει να υπηρετήσει τον ρόλο που κατέχει και να ενοποιηθεί με στόχο τη νίκη.

Θεωρείτε ότι υπάρχει μια συρρίκνωση του συνασπισμού τις αντιπολίτευσης στις εκλογές της 14ης Μαΐου;

Είναι ένας ευρύτατος συνασπισμός, που από τεχνικής πλευράς θα εγγυηθεί τη νίκη στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια και στους βασικούς δήμους της χώρας. Οι μεγάλοι δήμοι είναι οι μεγάλες προτεραιότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμούμε τους μικρούς δήμους.

Θα κατέβει ο Σαλί Μπερίσα χωρίς λογότυπο σε αυτές τις εκλογές;

Σε κάποια μορφή πάμε όλοι χωρίς τα λογότυπά μας, καθώς ο συνασπισμός που θα εγγυηθεί τη νίκη είναι σημαντικός. Τα σύμβολα του κόμματος δεν είναι στο προσκήνιο, αλλά το σύμβολο της ενότητας για τη νίκη.

Ο Alibeaj μπαίνει στον αγώνα για να κερδίσει ή για να είναι το δεκανίκι του Ράμα;

Δεν είμαι ικανός να κάνω διάλεξη σε κανέναν, οι πολίτες μας επιφύλαξαν τη θέση της αντιπολίτευσης και πρέπει να αντιδράσουμε ως ενιαία αντιπολίτευση. Πέρα από προσωπικούς και κομματικούς διαχωρισμούς, αυτό είναι το πολιτικό μου συναίσθημα, υποψήφιος μπροστά στην πλειοψηφία.

Ο Alibeaj καλεί για ενότητα, πώς το βλέπετε;

Δεν πρέπει να λειτουργούμε με θραύσματα αλλά στην κοινότητα η αντιπολίτευση δεν πρέπει να αποκλείει κανέναν να αποφασίσει εναντίον του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Πιστεύω ότι είμαι ξεκάθαρος, η ένωση δεν έχει ονομαστική διεύθυνση, η ένωση ονομάζεται ένωση όταν ενοποιείς όλα τα μέρη μαζί. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: