1,2 εκατ.€ στήριξη της αλβανικής εκλογικής επιτροπής από την Ελβετία

1,2 εκατ.€ στήριξη της αλβανικής εκλογικής επιτροπής από την Ελβετία

Η ελβετική κυβέρνηση στήριξε την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή με 1,2 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των δυνατοτήτων και την ψηφιοποίηση ορισμένων υπηρεσιών.

Η Ελβετίδα πρέσβης στην Αλβανία Ruth Huber, έφερε στην προσοχή της επιτροπής δύο προκλήσεις, αυτή της προστασίας δεδομένων και τους κινδύνους των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Ruth Huber: Όσο πιο ανεξάρτητη, αποτελεσματικότερη και πιο διαφανής είναι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, τόσο πιο ξεκάθαρη θα είναι η εκπροσώπηση της βούλησης του λαού στη Βουλή. Θέλω να επιστήσω την προσοχή της επιτροπής στις προκλήσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τους κινδύνους που ενέχει η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ζήτησε την εκπλήρωση των καθηκόντων που ανέθεσε η αποστολή του ΟΑΣΕ.

Η Αλβανία έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, αλλά υπάρχουν ακόμη εργασίες που πρέπει να γίνουν όπως προτείνεται στις εκθέσεις του ΟΑΣΕ.

Ο Επίτροπος Επικρατείας των Εκλογών, Ilirjan Celibashi, είπε ότι αυτή η συνεισφορά της Ελβετίας συμβάλλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας του θεσμού.

Το κονδύλι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που παρέχει η Ελβετία θα διατεθεί για την κατασκευή ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος εγγράφων της επιτροπής, μιας νέας εφαρμογής για την εξασφάλιση εκλογικών δεδομένων, μιας ψηφιακής ενότητας για τη διαπίστευση παρατηρητών και μιας ηλεκτρονικής ενότητας για την εγγραφή εκλογικών υποκειμένων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου