Επιστράτευση απόρων στην Ελλάδα από τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία

19/03/23, 18:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Μετά την τελευταία επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας όπου κατασχέθηκαν 67 κιλά μαριχουάνας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ελληνικά ΜΜΕ αναφέρονται στο δίκτυο διακινητών ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι στο δίκτυο αυτό επιστρατεύονταν και άστεγοι και όσοι είχαν οικονομικές δυσκολίες από την Ελλάδα.

Η διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία προς το ελληνικό κράτος συνεχίζει να είναι ανησυχητικό φαινόμενο. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν αφιερώσει εκτενή κάλυψη στο δίκτυο διακινητών ναρκωτικών, που χρησιμοποιούν άστεγους πολίτες για να μεταφέρουν ναρκωτικά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Αθήνα.

Σε σχετικό δημοσίευμα, αναφέρεται η μαρτυρία 51χρονου άστεγου Έλληνα, στον οποίο προτάθηκε να συνεργαστεί με συμμορίες ναρκωτικών.

Το δημοσίευμα τονίζει το γεγονός ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η ελληνική αστυνομία έχει κατασχέσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και σημαντικά χρηματικά ποσά. Στις 11 Μαρτίου αστυνομικοί της Ηγουμενίτσας συνέλαβαν άτομο που μετέφερε με αυτοκίνητο ποσότητα περίπου 67 κιλών κάνναβης.

Τα ναρκωτικά ήταν σε 45 συσκευασίες. Το όχημα οδηγήθηκε από την Αθήνα στα σύνορα με την Αλβανία όπου και φόρτωσε τα ναρκωτικά. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, Έλληνας υπήκοος, συνελήφθη από την αστυνομία αφού πήγε να δηλώσει το όχημα ως κλεμμένο.

Κατηγορείται ότι οργάνωσε τη μεταφορά. Στο διαμέρισμά του κατασχέθηκαν 29,6 γραμμάρια μαριχουάνας. Η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν υπολογίζεται σε περίπου 167.450 ευρώ. Από την αρχή του χρόνου, η ελληνική αστυνομία έχει τεκμηριώσει και έχει συλλάβει 6 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών από τους Αγίους Σαράντα προς Ηγουμενίτσα και έχει κατασχέσει 343 κιλά μαριχουάνας συνολικής αξίας, αν πουληθεί στην Ελλάδα, άνω των 858 χιλιάδων ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται τέτοιες ιστορίες, όπου το δίκτυο που μεταφέρει μαριχουάνα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Αθήνα θεωρείται κόκκινη ζώνη και στρατολογούνται άστεγοι και άτομα με οικονομικές δυσκολίες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: