ΕΕ: Ξεκινά η αναλυτική ανασκόπηση για την «πράσινη ατζέντα» για Σκόπια και Αλβανία

ΕΕ: Ξεκινά η αναλυτική ανασκόπηση για την «πράσινη ατζέντα» για Σκόπια και Αλβανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την έναρξη της αναλυτικής επισκόπησης του κεφαλαίου της ομάδας 4 για ενταξιακές συνομιλίες με την Αλβανία και τα Σκόπια από τις 6 συνολικά που περιλαμβάνονται στη διαδικασία.

Η αναλυτική εξέταση του συνόλου των νόμων της ΕΕ, ο λεγόμενος έλεγχος, δίνει τη δυνατότητα στις υποψήφιες χώρες να εξοικειωθούν με τους νόμους και τα πρότυπα της ΕΕ και τις υποχρεώσεις που συνεπάγονται.

Τα τμήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξηγούν σε αυτή τη μορφή κεφαλαίου το νομοθετικό σώμα της ΕΕ, που θα ακολουθήσει μια διμερής σύνοδος όπου κάθε υποψήφια χώρα καλείται να παρουσιάσει τη θέση της, σύμφωνα με το κεφάλαιο.

Η ανασκόπηση της ομάδας 4 αφορά την πράσινη ατζέντα και τη βιώσιμη συνδεσιμότητα. Στην αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολιτικές αυτής της ομάδας-κεφαλαίου βοηθούν τις χώρες-μέλη να απολαμβάνουν καλύτερες σχέσεις και περιβάλλον για την ενέργεια και τις μεταφορές, προωθώντας τη μετάβαση των χωρών στη λεγόμενη κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050!

Επίσης, στην τρέχουσα μορφή της σχέσης Αλβανίας-ΕΕ, έχει ανακοινωθεί άμεση δημοσιονομική στήριξη 80 εκατομμυρίων ευρώ για να μετριαστεί η υψηλή τιμή της ενέργειας για οικογένειες που έχουν ανάγκη και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το προβλεπόμενο όφελος είναι ότι περίπου 1 εκατομμύριο οικογένειες που έχουν ανάγκη θα λάβουν οικονομική ενίσχυση για λογαριασμούς ενέργειας και 168 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα στηριχθούν για να αντιμετωπίσουν την υψηλή τιμή της ενέργειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου