Μπορέλ: Κοσσυφοπέδιο και Σερβία έχουν αποδεχθεί την εφαρμογή μέρους της συμφωνίας

Μπορέλ: Κοσσυφοπέδιο και Σερβία έχουν αποδεχθεί την εφαρμογή μέρους της συμφωνίας

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, προέβη σε συνέντευξη Τύπου στην Οχρίδα, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι και του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μπορέλ είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία συμφώνησαν να εφαρμόσουν το παράρτημα εφαρμογής για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Μπορέλ, λόγω της έλλειψης ευελιξίας του Κοσσυφοπεδίου και της δήλωσης της Σερβίας να μην υπογράψει, η ΕΕ έχει δημιουργήσει μια σειρά προτάσεων για την υπογραφή της συμφωνίας.

«Περάσαμε όλοι μια κουραστική μέρα, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στους φίλους μας στη Βόρεια Μακεδονία. Γνωρίζετε ότι ο στόχος σήμερα ήταν να συμφωνήσουν το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία για τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας που έγινε αποδεκτή στις 27 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία επιτεύχθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά το θέμα ήταν πώς θα εφαρμοστεί. Συζητάμε εδώ και 12 ώρες και είμαι χαρούμενος που μετά από 12 ώρες, έχουμε συμφωνία για το πώς θα το κάνουμε. Δηλώνω ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία συμφώνησαν να εφαρμόσουν το παράρτημα για την εφαρμογή της εξομάλυνσης των σχέσεών τους. Ως μέρος αυτού του παραρτήματος, τα μέρη συμφώνησαν να εφαρμόσουν όλα τα σημεία της συμφωνίας».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου