Μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης που ανακοίνωσε η ORC Research, διευρύνεται το χάσμα μεταξύ του υποψηφίου για την προεδρία της Εθνικής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του προέδρου της Λαϊκής Συμμαχίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ORC Research, μία εταιρεία κοντά στον Ερντογάν, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 11 και 15 Μαρτίου 2023.

Το CHP είναι το πρώτο κόμμα με 28,3% των ψήφων, ενώ το AKP κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 28,1% των ψήφων.

Το Κόμμα IYI 11,7%, HDP 9,3%, MHP 6,3%, Κόμμα του Μέλλοντος 2,5%, Κόμμα Χώρας 2,3%, Κόμμα DEVA 2%, Κόμμα Μεγάλης Ενότητας 1,6%, Κόμμα Νίκης 1,5%, TIP 1,5%, Κόμμα Αλλαγής Τουρκίας 1,3% και το Κόμμα Ευημερίας λαμβάνει και πάλι το 1,2% των ψήφων.

Στην ερώτηση «Ποιον υποψήφιο θα ψηφίζατε αν γίνονταν προεδρικές εκλογές αυτή την Κυριακή», ο υποψήφιος της Εθνικής Συμμαχίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λαμβάνει 53,1%, ο υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 42,3%, ο υποψήφιος του Κόμματος Χώρα, Μουχαρέμ Ιντζέ 3,1% και ο άλλος υποψήφιος Σινάν Ογάν 1,5%.

Παράλληλα, η Themis Research, η εταιρεία που προέβλεψε με ακρίβεια τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο 2023 σε 8 επαρχίες εκτός από τις επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό.

Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν εκλογές σήμερα;», τα αποτελέσματα μετά την κατανομή των αναποφάσιστων έδειξαν ότι το CHP ήταν μπροστά από το AKP με διαφορά περίπου 3 μονάδων.

Επίσης, εκτός από τη μαζική απώλεια ψήφων του MHP, υπήρξε σημαντική μείωση στο Καλό Κόμμα IYI, το οποίο επέστρεψε από εκεί που ξεκίνησε.

CHP: 30,8%

AKP: 27,5%

IYI: 9,7%

HDP: 9,7%

ZAFER: 8,5%

MHP: 3,6%

ΤIP: 3,1 τοις εκατό

DEVA: 2,4%

MEMLEKET: 2,3%

GELECEK: 1,1%

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου