Και άλλος δήμαρχος του Ράμα καλέστηκε από την Ειδική Εισαγγελία για ανάκριση

Και άλλος δήμαρχος του Ράμα καλέστηκε από την Ειδική Εισαγγελία για ανάκριση

Η Ειδική Εισαγγελία (SPAK) δεν σταματά τις έρευνες για κανέναν από τους δημάρχους που κατηγορούνται για διαφθορά ή κατάχρηση εξουσίας.

Μετά τον Lefter Alla από την Bulqiza, τον Vangjush Dako από το Δυρράχιο, τώρα ήρθε η σειρά του Artur Bushi να εμφανιστεί στην SPAK.

Ο δήμαρχος της Κρούγια καταθέτει ενώπιον των εισαγγελέων για σειρά μηνύσεων εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά κακουργηματικές μηνύσεις έχουν υποβληθεί στην SPAK, σε βάρος του δημάρχου της Κρούγια, Αρτούρ Μπούσι. Μόνο δύο από αυτές τις καταγγελίες διερευνώνται, καθώς για τις υπόλοιπες η SPAK είτε αποφάσισε να κηρύξει αναρμοδιότητα είτε να αναστείλει τις έρευνες.

Ασχολήθηκε με την τοπική πολιτική μετά την επιστροφή του στην Αλβανία από την Ιταλία, εκλεγμένος δήμαρχος του δήμου Thumanë το 2011. Δύο χρόνια αργότερα, έγινε μέλος της λίστας υποψηφίων του Σοσιαλιστικού Κόμματος για βουλευτής στην περιφέρεια Δυρραχίου και κέρδισε τη θητεία.

Τον Αύγουστο του 2015 έγινε δήμαρχος της Kruja, ενώ μια έρευνα την ίδια χρονιά αποκάλυψε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Kruja είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2010 από την ιταλική αστυνομία, ύποπτος για διασυνδέσεις με οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης.

Ο Μπούσι αφέθηκε ελεύθερος ενάμιση μήνα αργότερα, ενώ η δικογραφία σε βάρος του απορρίφθηκε και αρχειοθετήθηκε το 2011 από την ιταλική Εισαγγελία.

Εκτός από αυτή την υπόθεση, ο Artur Bushi αναφέρεται σε μια αποποινικοποίηση μιας κράτησης του 1996 στην Καζέρτα της Ιταλίας, όπου αφέθηκε ελεύθερος αμέσως μετά από επαλήθευση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου