Δικαίωμα εγγραφής στις εκλογές ενός παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος

Δικαίωμα εγγραφής στις εκλογές ενός παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος

Μετά από 3 ώρες συζητήσεων, τα πέντε μέλη της Επιτροπής Παραπόνων KAS έδωσαν το δικαίωμα στον Enkelejd Alibeaj να εγγράψει το Δημοκρατικό Κόμμα στις τοπικές εκλογές.

Προϋπόθεση που δηλώνει ο Koli Bele θα είναι να υπογράψει ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην υπεύθυνη δήλωση που προβλέπει το άρθρο 64 του εκλογικού κώδικα.

Μέσω αυτής, θα δεσμευτεί ότι δεν θα συμμετέχει σε αγοραπωλησίες ψήφων, ούτε θα λάβει χρηματοδότηση από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και ότι θα συμμετέχει σε δίκαιες εκλογές.

Νωρίτερα, ο νομικός εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Εντρίτ Σεφά, δήλωσε ότι ο Λουλζίμ Μπάσα παραιτήθηκε από την προεδρία, αλλά ότι μια πολιτική δύναμη έχει εσωτερική οργάνωση και δεν είναι υποχρέωση να προσκομίσει το έγγραφο στο δικαστήριο.

Αυτό οφείλεται και στο ίδιο το γεγονός ότι βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία με την ομάδα του Μπερίσα.

Ο Alibeaj θα πρέπει τώρα να υποβάλει το υπογεγραμμένο έγγραφο στον Ilirjan Celibashi και να εγγράψει περαιτέρω τους υποψήφιους δήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους και στους 61 δήμους της χώρας.

Από την άλλη, ο Μπερίσα θα είναι εγγεγραμμένος στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, όπου αναμένεται να αφαιρεθεί το όνομά του από τα κόμματα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου