ΕΕ: Δεν υπάρχουν κυρώσεις για τον Μπερίσα ως non grata

ΕΕ: Δεν υπάρχουν κυρώσεις για τον Μπερίσα ως non grata

Αυτή την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Σταθεροποίησης Σύνδεσης μεταξύ ΕΕ και Αλβανίας. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έντι Ράμα, ο ανώτερος αξιωματούχος Ζοζέπ Μπορέλ ρωτήθηκε για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα, τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει ως non grata. Ο Μπόρελ είπε ότι δεν υπάρχει πρόταση για κυρώσεις.

«Από την πλευρά μας το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι παίρνουμε τις αποφάσεις από το Συμβούλιο. Δεν έχω πρόταση για κυρώσεις για Αλβανό πολίτη», είπε ο Μπορέλ.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Ράμα ανέφερε ότι έχει προχωρήσει το σχέδιο για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, την απόσυρση από τα χρυσά διαβατήρια, αλλά στην επιμονή για την εφαρμογή της δημοσιονομικής αμνηστίας.

«Ολοκληρώσαμε όλη τη διαδικασία διαβούλευσης για την ιατρική κάνναβη, οπότε θα συνεχίσουμε στο κοινοβούλιο. Όντας πολύ ξεκάθαρο ότι δεν είναι θέμα πώς θα το γράψουμε, αλλά πώς θα το εφαρμόσουμε, γι' αυτό όλα τα στοιχεία της παρακολούθησης είναι καλά μελετημένα, αλλά φυσικά θα κριθεί στην πράξη», τόνισε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου