Συνάντηση πρέσβεων υπό την προεδρία του ΟΑΣΕ στην Αλβανία

Συνάντηση πρέσβεων υπό την προεδρία του ΟΑΣΕ στην Αλβανία

Με λιγότερο από δύο μήνες να απομένουν για τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, Guido De Sanctis, διοργάνωσε σήμερα συνάντηση με τους πρέσβεις των συμμετεχόντων κρατών του ΟΑΣΕ και τους διεθνείς οργανισμούς στην Αλβανία για ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμό της εκλογικής υποστήριξης και συμπεριφορές.

Προσκεκλημένος στη συνάντηση, ο Επίτροπος Επικρατείας των Εκλογών, Ilirjan Celibashi, ο οποίος παρουσίασε τους συμμετέχοντες στις προετοιμασίες της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Ευχαρίστησε τον ΟΑΣΕ και άλλους διεθνείς εταίρους για τη συνεχή υποστήριξή τους προς την κεντρική εκλογική επιτροπή.
Ο Πρέσβης De Sanctis εστίασε στα πορίσματα της έκθεσης της Αποστολής Αξιολόγησης Αναγκών του ΟΑΣΕ για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, καθώς και υπενθύμισε τις συστάσεις από προηγούμενες εκθέσεις που απομένουν να εκπληρωθούν. Θεωρώντας την επιτροπή ως έναν από τους πιο στενούς και πιο έμπιστους μακροπρόθεσμους εταίρους, διαβεβαίωσε ότι η υποστήριξη προς αυτόν τον θεσμό θα συνεχιστεί.

Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια ειδική συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Εργασίας για τις Εκλογές, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Παρουσίας του ΟΑΣΕ, η οποία συνεδριάζει περιοδικά για την ανταλλαγή πληροφοριών και τον συντονισμό θέσεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου