Κεντρική Εκλογική Επιτροπή: Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές

Κεντρική Εκλογική Επιτροπή: Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε σήμερα ότι ενώ ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, δεν έχει υπογράψει την εγγραφή του Δημοκρατικού Κόμματος στις τοπικές εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές.

Η απόφαση ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 16.00 το απόγευμα. Ο Επικεφαλής Επίτροπος Ilirjan Celibashi αποφάσισε τελικά να μην εγγράψει το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Στην ομιλία του, ο Celibashi είπε ότι αφού η Επιτροπή Κυρώσεων (KAS) δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές των δύο ομάδων, ο Lulzim Basha θα πρέπει να υπογράψει την επίσημη δήλωση. Στην υπεράσπισή του, ο Σέφα είπε ότι πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ο Λουλζίμ Μπάσα.

Συμπερασματικά, στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν εγγράφηκε το κόμμα. Φαίνεται ότι για τον Μπερίσα η επιλογή είναι ο συνασπισμός που θα κατατεθεί αύριο στην εκλογική επιτροπή. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια θα είναι η τύχη του Δημοκρατικού Κόμματος του Μπάσα.

Οι αντιδράσεις που σχετίζονται με την απόφαση ξεκίνησαν αμέσως. Ο Μπερίσα εξακολουθεί να σιωπά, ενώ οι υποστηρικτές του Ενκελεϊντ Αλιμπεάι έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται. Για αυτούς η λύση είναι η προσφυγή που μπορούν να κάνουν στην ΚΑΣ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου