Συναντήσεις Δένδια με πρόεδρο και πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου

Συναντήσεις Δένδια με πρόεδρο και πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου

Το Κοσσυφοπέδιο επισκέφθηκε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε αρχικά συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Βιόσα Οσμάνι, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε ο διάλογος Πρίστινας-Βελιγραδίου.

Μετά τη Vjosa Osmani, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Albin Kurti. Η συνάντηση αυτή δεν ήταν επίσημη, καθώς οι δύο τους συναντήθηκαν σε εστιατόριο της πρωτεύουσας. Όπως δήλωσε ο Κούρτι, η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και την εξομάλυνση των ομαλών σχέσεων με τη Σερβία.

«Η Ελλάδα έχει κοινή άποψη για την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση των Σερβικών Δήμων σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα. Έτσι, μπορούμε πάντα να υπολογίζουμε σε μια μεγάλη Ελλάδα για μια ευρωπαϊκή οικογένεια, η οποία είναι ο καλύτερος εγγυητής για την ήπειρό μας, τόσο για την ασφάλεια όσο και για τη δημοκρατία και την ευημερία», είπε ο Κούρτι.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με την ομόλογό του Donika Gervalla για τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της προοπτικής Δυτικών Βαλκανίων & των εξελίξεων στον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου