Την ιδιωτικοποίηση ναυτικής βάσης στους Αγίους Σαράντα ερευνά η ειδική εισαγγελία

Την ιδιωτικοποίηση ναυτικής βάσης στους Αγίους Σαράντα ερευνά η ειδική εισαγγελία

Σε προληπτική κατάσχεση έχει τεθεί από την Ειδική Εισαγγελία η ναυτική στρατιωτική βάση στους Αγίους Σαράντα, η οποία εικάζεται ότι πέρασε στα χέρια ιδιωτών με παράνομο και διεφθαρμένο τρόπο.

Η απόφαση σχετίζεται με την καταγγελία του πρώην υποδιοικητή των ναυτικών δυνάμεων Artur Meçollari για ιδιωτικοποίηση των περιουσιών του στρατού.

Αυτός ο όρμος με τις μεγάλες τουριστικές δυνατότητες χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής μόνο κατά το ήμισυ για ψάρεμα, ενώ ο άλλος μισός ήταν στρατιωτική ιδιοκτησία και δεν μπορούσε να διασχιστεί.

Ο φάκελος για την εκποίηση των περιουσιών του στρατού καταγγέλθηκε στην εισαγγελία το 2021 και αφορά τη μίσθωση της βάσης Λιμιόνι. Για αυτό το θέμα έχει καταγγελθεί και η πρώην υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάτσκα.

Για το θέμα αυτό παρουσιάστηκε στην εισαγγελία πριν από λίγες μέρες ο πρώην επιτελάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων Bardhyl Kollçaku, νυν βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο ίδιος, μαζί με τον πρώην υποδιοικητή των ναυτικών δυνάμεων, Αρτούρ Μετσολάρι, πέρασαν πάνω από τρεις ώρες μπροστά στους ειδικούς εισαγγελείς συζητώντας για το αν η στρατιωτική βάση των Αγίων Σαράντα ήταν ή όχι μισθωθεί σε ιδιώτη σύμφωνα με το νόμο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου