Οι 27 ΥΠΕΣ της ΕΕ ενέκριναν την άρση βίζας για το Κοσσυφοπέδιο

Οι 27 ΥΠΕΣ της ΕΕ ενέκριναν την άρση βίζας για το Κοσσυφοπέδιο

Οι υπουργοί Εσωτερικών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα την απόφαση για την άρση βίζας για το Κοσσυφοπέδιο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί ενέκριναν την απόφαση αυτή «σε πρώτη ανάγνωση», χωρίς συζήτηση, καθώς οι μόνιμοι εκπρόσωποι των χωρών-μελών είχαν συμφωνήσει σε αυτό νωρίτερα στη συνάντηση των πρεσβευτών.

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, οι νέοι κανόνες πρέπει τώρα να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν υπογραφούν και δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι πρόσφατα, πιστευόταν ότι η έναρξη ισχύος αυτού του συστήματος θα είναι την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, αλλά αυτή η προθεσμία έχει μετατεθεί για το 2024. Η έναρξη ισχύος αυτού του συστήματος το επόμενο έτος έχει οριστεί ως νέα ημερομηνία την επίσημη ιστοσελίδα του συστήματος ETIAS. Όταν τεθεί σε ισχύ αυτό το σύστημα, όσοι θέλουν να επισκεφθούν χώρες της ΕΕ χωρίς βίζα πρέπει πρώτα να εγγραφούν μέσω αυτού και στη συνέχεια να λάβουν άδεια που ισχύει για τρία χρόνια.

Για αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν 7 ευρώ, αλλά όσοι είναι κάτω των 18 ετών και άνω των 70 ετών μπορούν να το κάνουν δωρεάν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου