48ωρη προθεσμία για εγγραφή έδωσε η εκλογική επιτροπή για τις δύο παρατάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος

48ωρη προθεσμία για εγγραφή έδωσε η εκλογική επιτροπή για τις δύο παρατάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο εκλογικός επίτροπος Ilirjan Cerliabashi έδωσε 48 ώρες για τις απαραίτητες προσθήκες στα έγγραφα που υποβλήθηκαν για την εγγραφή των Δημοκρατικών Κομμάτων στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Η δήλωση του Ilirjan Celibashi:

«Δεν είναι η κεντρική επιτροπή που αποφασίζει ποιος είναι ο εκπρόσωπος ενός πολιτικού κόμματος. Ορίζεται από το νόμο των πολιτικών κομμάτων και τον εκλογικό κώδικα που ορίζει ποιο είναι το όργανο που αποφασίζει για την κατεύθυνση των πολιτικών κομμάτων. Είναι το δικαστήριο και ένα έγγραφο που προέρχεται από το δικαστήριο που καθορίζει ποιος είναι ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος. Αυτό είναι αυτονόητο σε όλους και είναι άσκοπο να συνεχίσουμε τις συζητήσεις.

Στο άρθρο 9 του νόμου για τα πολιτικά κόμματα αναφέρεται ότι η εγγραφή των κομμάτων γίνεται στο πρώτο επίπεδο της περιφέρειας των Τιράνων, η οποία διατηρεί και μητρώο πολιτικών κομμάτων. Η ιδιότητα μέλους ενός πολιτικού κόμματος μπορεί να αναγνωρίσει ως αρχηγό ενός κόμματος όποιον εκτιμά, αλλά για το νόμο και τους δημόσιους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής επιτροπής, αυτό που λαμβάνεται ως αναφορά είναι το επίσημο έγγραφο.

Θα ήταν πολύ επιζήμιο αν η επιτροπή έπαιρνε αυτή την απόφαση με βάση τις δημόσιες αντιλήψεις και δεδομένα, αρκεί να υπάρχει επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ένα γεγονός. Μπορώ να δεχτώ ότι κατά την άποψή μου ο Μπερίσα είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά τίποτα δεν αλλάζει σύμφωνα με το νόμο καθώς πρέπει να εξετάσω ένα επίσημο δικαστικό έγγραφο.

Ο Λουλζίμ Μπάσα έχει το δικαίωμα να εγγράψει το δημοκρατικό κόμμα με βάση τα επίσημα έγγραφα που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή και εμφανίζεται ως πρόεδρος».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου