760 σχολεία έκλεισαν τα τελευταία 9 χρόνια στην Αλβανία

760 σχολεία έκλεισαν τα τελευταία 9 χρόνια στην Αλβανία

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, έχει βάλει στο στόχαστρο την κυβέρνηση Ράμα» σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα.

Σε συνάντηση με εκπαιδευτικούς για την εορτή της 7ης Μαρτίου, ο Μπερίσα είπε ότι τα τελευταία 9 χρόνια έκλεισαν 760 σχολεία και ο αριθμός των δασκάλων μειώθηκε.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει διαπράξει μια πραγματική γενοκτονία κατά των Αλβανών δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ερήμωση της χώρας. 760 σχολεία έχουν κλείσει, ο αριθμός των δασκάλων έχει μειωθεί δραστικά. Σήμερα, οι Αλβανοί δάσκαλοι αμείβονται δύο φορές λιγότερο από τους δασκάλους στο Κοσσυφοπέδιο, στο Μαυροβούνιο και καθηγητές σε οποιαδήποτε χώρα της περιοχής.

Πριν από 9 χρόνια είχαν τους υψηλότερους μισθούς στην περιοχή. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας σύγχρονης εκπαιδευτικής υποδομής. Πάνω από 1.300 σχολεία, νηπιαγωγεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα χτίστηκαν σε διάστημα 8 ετών. Το Διαδίκτυο επεκτάθηκε σε κάθε σχολείο, έγιναν μεγάλες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας. Φυσικά απείχε πολύ από τη θέση που θα θέλαμε, αλλά η ανάβαση ήταν κάθετη και αυτό ήταν προς τιμή των δασκάλων μας.

Τα πανεπιστήμια έγιναν ανοιχτά για τα παιδιά των Αλβανών», είπε ο Μπερίσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου