6,7% του ΑΕΠ της Αλβανίας προέρχεται από εμβάσματα της Διασποράς

6,7% του ΑΕΠ της Αλβανίας προέρχεται από εμβάσματα της Διασποράς

Το 6,7% του ΑΕΠ της Αλβανίας προέρχεται από εμβάσματα της Διασποράς σύμφωνα με την εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Φλοριάνα Γκάρο, προσθέτοντας ότι η 3η Μαρτίου είναι πρόσκληση και για τους απόδημους Αλβανούς σε Ιταλία και Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Φλοριάνα Γκάρο είπε ότι η υπόσχεση της ψήφου της διασποράς δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ψέμα ανάμεσα στα πολλά που έλεγε ο Ράμα στην Αλβανία το 2013.

«Η 3η Μαρτίου είναι μια πρόσκληση και για τους Αλβανούς της διασποράς μας στην Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά κυρίως για τα μέλη των οικογενειών τους να γεμίσουν την πλατεία και να πουν δύο λόγια στο καθεστώς που εκτοπίζει τους Αλβανούς», είπε η Γκάρο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «1 δισ. ευρώ, ή το 6,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Αλβανίας, προέρχεται από εμβάσματα από την αλβανική διασπορά, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat».

«Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την εξαιρετική συμβολή της αλβανικής μετανάστευσης στην οικονομία των αλβανικών οικογενειών και γι’ αυτό τους αξίζει απεριόριστη ευγνωμοσύνη. Αλλά από την άλλη, αυτή η είδηση, πρώτα από όλα, μας δείχνει ότι η Αλβανία δεν κρατά τον λαό της στην πατρίδα της και αυτό προέρχεται από αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές και όχι ότι οι Αλβανοί δεν αγαπούν τη χώρα τους», τόνισε η Φλοριάνα Γκάρο.

Σχετικά άρθρα