25χρονος καταζητείται στην Αλβανία από το Ην. Βασίλειο για τον βιασμό φοιτήτριας

25χρονος καταζητείται στην Αλβανία από το Ην. Βασίλειο για τον βιασμό φοιτήτριας

25χρονος Αλβανός είχε επιτεθεί σε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς τον Οκτώβριο του 2021 και πλέον ζει ελεύθερος στην Αλβανία. Σύμφωνα με την «Daily Mail», το δικαστήριο διπλασίασε την ποινή του νεαρού.

Ο νεαρός Αλβανός απελάθηκε εκ των προτέρων στην Αλβανία, όπου ζει ελεύθερα χωρίς να ανησυχεί για την τιμωρία του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Πίτερμπορο σε τρία χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκιση αφού ομολόγησε την ενοχή του για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

Ο Γενικός Δικηγόρος Μάικλ Τόμλινσον ζήτησε αργότερα παράταση της φυλάκισης, υποστηρίζοντας ότι ήταν πολύ επιεικής, αλλά δεν γνώριζε ότι ο Αλβανός είχε απελαθεί οικειοθελώς βάσει ενός προγράμματος πρόωρης αποφυλάκισης τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ με την αλβανική κυβέρνηση για την απέλαση λαθρομεταναστών.

Σε ακρόαση στο Λονδίνο την Παρασκευή, οι δικαστές αύξησαν τη συνολική ποινή του σε επτά χρόνια, αλλά σημείωσαν ότι η απόφασή τους θα μπορούσε να είναι "άχρηστη" εάν δεν συλληφθεί στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου