Ευχαριστήριο μήνυμα τουρκικής πρεσβείας για την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια

Ευχαριστήριο μήνυμα τουρκικής πρεσβείας για την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια

Ευχαριστήριο μήνυμα για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 7ης Φεβρουαρίου, έστειλε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο ελληνικός λαός συνεχίζει να βοηθά τους σεισμόπληκτους. 118 τόνοι βοηθητικού υλικού, αποτελούμενο από 46 φορτηγά που συγκεντρώθηκαν μέσω δήμων και με συντονισμό του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ξεκίνησαν σήμερα από την Αθήνα. Σας ευχαριστώ», αναφέρει στην ανάρτησή της η πρεσβεία, την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες.

«Ένας φίλος που έχει ανάγκη είναι πράγματι φίλος. Οι Έλληνες συνεχίζουν να απλώνουν χείρα βοηθείας στα θύματα του σεισμού της Τουρκίας. 46 φορτηγά που μεταφέρουν 118 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε μέσω δήμων και συντονίστηκε από το ελληνικό ΥΠΕΞ αναχώρησαν σήμερα από την Αθήνα», αναφέρει σε δεύτερη ανάρτηση.

Σημειώνεται πως η περιφέρεια και οι δήμοι της Αττικής, αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συγκέντρωσε ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία και 50 φορτηγά αναχώρησαν σήμερα το πρωί, Κυριακή (19/2) από το ΣΕΦ, για τη γειτονική χώρα που δοκιμάζεται μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει τους 118 τόνους. Πρόκειται για 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, πάνες για τα μωρά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το κονβόι αλληλεγγύης θα διασχίσει την Ελλάδα και θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου εκεί σε συνεννόηση που έχει προηγηθεί θα αποθέσουν το ανθρωπιστικό υλικό σε αποθήκες, προκειμένου να προωθηθεί στις δοκιμαζόμενες περιοχές της νότιας Τουρκίας.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βρέθηκε το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αλλά και ο πρέσβης της Τουρκίας. Επικεφαλής αυτής της αποστολής είναι ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής πολιτικής προστασίας Βασίλης Κόκκαλης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου