Πρώην διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας κατηγορείται για διαφθορά και κατάχρηση καθήκοντος

Πρώην διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας κατηγορείται για διαφθορά και κατάχρηση καθήκοντος

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) κλείνει τις έρευνες και στέλνει σε δίκη τον πρώην αστυνομικό Δίωξης Εγκλήματος στο Ελμπασάν, Λέοναρντ Παλούσι.

Με το πέρας των ερευνών, η SPAK άσκησε εναντίον του την κατηγορία της «παθητικής διαφθοράς προσώπων που ασκούν δημόσια καθήκοντα», που προβλέπεται από το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.

«Η Ειδική Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με τους ανακριτές του Εθνικού Γραφείου Ερευνών, ολοκλήρωσαν τις έρευνες και απέστειλαν για δίκη τον Leonard Palushi, κατηγορούμενο για ποινικό αδίκημα της «παθητικής διαφθοράς προσώπων που ασκούν δημόσια καθήκοντα», που προβλέπεται από το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι, το 2020, ο κατηγορούμενος Leonard Palushi ήταν αξιωματικός της Επαρχιακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ελμπασάν, όπου κατείχε τη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Διερεύνησης Εγκλημάτων.

Κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ο κατηγορούμενος Palushi είχε συνάψει σχέσεις με τον ανακριτή Ε. Α. και είχε λάβει εμμέσως από αυτόν παράτυπο όφελος για να συνεχίσει να ασκεί ενέργειες σχετικές με το καθήκον του ως αστυνομικού (υποστηρίζοντας τον Ε. Α.).

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος Leonard Palushi έλαβε στις 23.06.2020 από τον ανακριτή Ε.Α. όχημα τύπου «Mercedes Benz». Ο κατηγορούμενος Leonard Palushi, γνωρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή ήταν παράνομη, προέβη σε ενέργειες καμουφλάζ για να καλύψει το γεγονός αυτό και τον πραγματικό ιδιοκτήτη αυτού του οχήματος, παρουσιάζοντας ως αγοραστή έναν γνωστό του πολίτη. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος Leonard Palushi υποστήριξε τον ανακριτή E A. με ενέργειες στο πλαίσιο του καθήκοντός του ως αστυνομικού σε συνεχή βάση, κάνοντας συναντήσεις τις οποίες οι ανώτεροί του δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν. Πιο συγκεκριμένα , στις 27.07.2020 μετά από αίτημα του Ε.Α., ο κατηγορούμενος Leonard Palushi διέρρευσε στοιχεία για τον εντοπισμό όπλου στο πρατήριο Manahas, προκειμένου να προκληθεί σύγκρουση μεταξύ δύο συμμοριών, σύμφωνα με αίτημα του Ε.Α. Το όχημα Mercedes-Benz, C300, είναι προϊόν ποινικού αδικήματος κατά το άρθρο 36 του Ποινικού Κώδικα. Αυτό το όχημα στη συνέχεια ανταλλάχθηκε με όχημα τύπου TOYOTA RAV4, αυτόματο, χρώματος σκούρο γκρι, το οποίο και θα κατασχεθεί», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση η Ειδική Εισαγγελία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου