Νέα διένεξη Κοσόβου - Σερβίας για εργαστήρια καλλιέργειας ναρκωτικών

Νέα διένεξη Κοσόβου - Σερβίας για εργαστήρια καλλιέργειας ναρκωτικών

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποίησε έφοδο και κατέλαβε δύο εργαστήρια που περιείχαν ναρκωτικά φυτά και ένα τρίτο με εξελιγμένο εξοπλισμό για την καλλιέργεια ναρκωτικών σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στη σερβική διοίκηση της Βόρειας Μητρόβιτσας. Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

«Η αστυνομία συνέλαβε δύο Σέρβους ως ύποπτους, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιούνται σε συντονισμό με τα δικαστικά όργανα», ανέφερε η αστυνομία.

Στο πρώτο του σχόλιο, ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Xhelal Svecla, είπε ότι ο ιδιοκτήτης είναι ένα άτομο «που επιτέθηκε στους αστυνομικούς του Κοσσυφοπεδίου τον περασμένο μήνα» και τον κατηγόρησε ότι «είναι μέλος συμμοριών που λαμβάνουν εντολές από το οργανωμένο έγκλημα στη Σερβία».

Ο Σβέκλα είπε αργότερα ότι σε 24 μήνες από τότε που ανέλαβε τη θέση του, οκτώ εργαστήρια ναρκωτικών καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένων των τριών που κατασχέθηκαν αυτήν την Κυριακή.

«Οι ιδιοκτήτες τους (…) συμμετείχαν όλοι σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών του Κοσσυφοπεδίου, στη δημιουργία οδοφραγμάτων και σε απειλές κατά ντόπιων Σέρβων που αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί τους», είπε ο Σβέκλα.

Η Srpska Lista, το Σερβικό κόμμα του Κοσσυφοπεδίου που υποστηρίζεται από το Βελιγράδι, αμφισβήτησε τα σχόλια του Svecla, υποστηρίζοντας ότι «επιχειρεί να κάνει [ψευδή] σύνδεση μεταξύ των συλλήψεων [την Κυριακή] και της απόπειρας δολοφονίας του Miljan Delevic [ένας από τους ιδιοκτήτες σύμφωνα με Svecla]».

Στις 23 Ιανουαρίου, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου που στάθμευσε σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στο βόρειο δήμο Λεπόσαβιτς πυροβόλησε εναντίον ενός οχήματος στο οποίο βρίσκονταν δύο Σέρβοι, υποστηρίζοντας ότι το όχημα έριξε πρώτο προς το αστυνομικό αυτοκίνητο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ένστολων. Ως αποτέλεσμα, ο Σέρβος Ντέλεβιτς τραυματίστηκε.

Η αστυνομία είπε ότι οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του Ντέλεβιτς, μαζί με το αυτοκίνητό τους, διέφυγαν από το σημείο, ενώ «οι έρευνες για την υπόθεση διεξάγονται σε συνεργασία με τα δικαστικά όργανα».

«Η προσπάθεια του Xhelal Svecla… είναι μάταιη και στοχεύει να δικαιολογήσει τους εγκληματίες του με στολές ειδικής μονάδας που πυροβόλησαν τον Delevic πισώπλατα πριν από μερικές εβδομάδες στη γέφυρα Bistrica, και οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο», είπε η Srpska Lista.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου