Πράκτορας FBI: Η αμερικανική δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί εναντίον του Ράμα

Πράκτορας FBI: Η αμερικανική δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί εναντίον του Ράμα

Ο Peter Lapp, πρώην πράκτορας του FBI, σε συνέντευξη σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι η αμερικανική δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί εναντίον του Ράμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ασυνήθιστο και μη φυσιολογικό καθώς ανώτερος αξιωματούχος του FBI έπρεπε να πάρει άδεια από το τμήμα για συναντήσεις με εκπροσώπους άλλης χώρας.

«Αυτό είναι απολύτως ασυνήθιστο. Μιλάμε για τον πρωθυπουργό σας ως αρχηγό κράτους. Κανονικά, ακόμη και ένας ανώτερος αξιωματούχος του FBI θα πρέπει να λάβει άδεια από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πολύ ψηλά στην εκτελεστική εξουσία για να έχει οποιοδήποτε είδος συνάντησης με ένας αρχηγός κράτους. Αυτό είναι εντελώς εκτός χαρακτήρα και εκτός του τρόπου με τον οποίο γίνονται τα πράγματα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα έπρεπε να έρθει σε επαφή πρώτα με τον πρωθυπουργό σας», είπε.

Ο Lapp λέει ότι «αν ήταν επίσημη υπόθεση και προφανώς ο Charlie το περνούσε ως επίσημη/προσωπική υπόθεση, αλλά αν ήταν επίσημη υπόθεση, θα έπρεπε οπωσδήποτε να συντονιστεί με την τοπική πρεσβεία στη χώρα σας, αλλά είναι σαφές, για ευνόητους λόγους, ότι αυτό δεν συνέβη».

«Και πάλι, εντελώς ενάντια στο πρωτόκολλο, εντελώς ασυνήθιστο ακόμη και κάποιος στο επίπεδο του Τσάρλι στο FBI να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό σας. Είναι εντελώς απίστευτο, για να είμαι ειλικρινής", είπε.

Ο πράκτορας του FBI Peter Lapp λέει ότι ο πρώην πράκτορας Charles McGonigal είχε τη δύναμη να συντάσσει αρχεία για "Non Grata".

Είπε ότι ο McGonigal δεν είχε τη δύναμη να αφαιρέσει ένα άτομο από τη μαύρη λίστα, αλλά επισημαίνει ότι θα μπορούσε να ασκήσει επιρροή στο να τοποθετήσει κάποιον στη λίστα "Non Grata" για τις ΗΠΑ.

«Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που νομίζω ότι ο Τσάρλι εκμεταλλεύτηκε τον ρόλο και την ικανότητά του να το κάνει. Όμως δεν είχε τη δύναμη να αφαιρέσει κάποιον από τους Non Grata. Νομίζω ότι, σε αυτή την περίπτωση, υπερεκτίμησε τι θα μπορούσε να πετύχει για τους ανθρώπους στη χώρα σας.

Ο Τσάρλι θα ήταν σε θέση να προσπαθήσει να ανοίξει έρευνα, εάν πληρούνταν οι προϋποθέσεις, εάν επρόκειτο για υποτιθέμενο ποινικό αδίκημα, μια υποτιθέμενη επιχείρηση πληροφοριών. Σίγουρα θα μπορούσε να επηρεάσει την έναρξη μιας έρευνας, αλλά όπως αποδείχθηκε αυτή η έρευνα, θα έχανε τον έλεγχο σε κάποιο βαθμό, γιατί οι ανακριτές θα έκαναν τις συνεντεύξεις και τις έρευνές τους και θα βλέπαμε πού θα πήγαινε».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου