Έρευνα για τις συναντήσεις Ράμα - McGonical από την Ειδική Εισαγγελία

Έρευνα για τις συναντήσεις Ράμα - McGonical από την Ειδική Εισαγγελία

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) έχει ξεκινήσει έρευνες μετά τη δημοσίευση του φακέλου του πρώην πράκτορα του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, ο οποίος είχε συναντήσεις και με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Η SPAK δέχτηκε το αίτημα του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Gazment Bardhi.

Έχουν επίσης ζητήσει από τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος να τους θέσει στη διάθεσή τους τα αρχικά υλικά της αμερικανικής δικαιοσύνης που έχει στη διάθεσή του.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της SPAK, μετά τη δημοσίευση του φακέλου που αποκάλυψε τις συναντήσεις του πρώην πράκτορα με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. O McGonigal είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Edi Rama και δύο άτομα που κατονομάζονται στον φάκελο ως «Person A» και «Person B». Είναι αντίστοιχα ο Agron Nezaj και ο Dorian Ducka, που συνδέονται και οι δύο με την αλβανική κυβέρνηση.

Ο Nezaj εμφανίζεται στον φάκελο ως ο άνθρωπος που δίνει 225.000 δολάρια στον McGonigal προκειμένου να παρέμβει στο FBI για να ξεκινήσει η έρευνα του ατόμου που ασκούσε λόμπι στις ΗΠΑ για το Δημοκρατικό Κόμμα, το 2017 όταν επικεφαλής του ήταν ο Lulzim Basha. Υποτίθεται ότι πρόκειται για τον Nicolas (Nick) Muzin. Ενώ ο Ντούτσκα εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που συνοδεύει παντού τον πρώην ατζέντη. Πληρώνει για τις πτήσεις και τη διαμονή του, καθώς και μεταφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες που θα τον εξυπηρετούσαν για την έναρξη της έρευνας από το FBI. Ο Ράμα αρνείται ότι έχει σχέση με τους ισχυρισμούς του ΜακΓκόνιγκαλ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου