Δήμαρχος του Ράμα με καταγγελίες και μηνύσεις «ρεκόρ» εις βάρος του

Δήμαρχος του Ράμα με καταγγελίες και μηνύσεις «ρεκόρ» εις βάρος του

Ο δήμαρχος της Κρούγιας, Αρτούρ Μπούσι, έχει σε βάρος του από τις περισσότερες καταγγελίες και μηνύσεις όντας σε αυτό το αξίωμα. Πηγές από αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν υποβληθεί 7 κακουργηματικές μηνύσεις στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), σε βάρος του δημάρχου της Κρούγιας.

Για τρεις από τις καταγγελίες αποφασίστηκε εξακρίβωση, χωρίς όμως να ξεκινήσουν οι έρευνες σε βάρος του Αρτούρ Μπούσι.

Άλλες δύο αγωγές δεν έγιναν δεκτές από τη SPAK και η ερευνητική ομάδα αποφάσισε να τις στείλει σε άλλους εισαγγελείς. Για 2 ενοχοποιητικά υλικά αποφασίστηκε να μην κινηθεί η διαδικασία, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων ή επειδή δεν προβλεπόταν από το νόμο ως ποινικό αδίκημα.

Πηγές από την Εισαγγελία ανέφεραν ότι από τις τρεις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, για τη μία, η ανακριτική ομάδα απέστειλε αίτημα απόλυσης στο Δικαστήριο, ενώ δύο ποινικές διώξεις βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας.

Παρά τον μεγάλο αριθμό ποινικών μηνύσεων, το όνομα του Αρτούρ Μπούσι δεν έχει καταχωρηθεί στο μητρώο ποινικών διαδικασιών μέχρι αυτό το στάδιο, για καμία από τις καταγγελίες. Η Ειδική Εισαγγελία είναι αρκετά επιφυλακτική όσον αφορά την παροχή συγκεκριμένων πληροφοριών σχετικά με το περιεχόμενο των φακέλων ή ακόμη και ποιοι είναι οι συντάκτες των εκθέσεων κατά του Artur Bushi.

Ασχολήθηκε με την τοπική πολιτική μετά την επιστροφή του από την Ιταλία και εκλέχθηκε δήμαρχος του δήμου Thumanë το 2011. Δύο χρόνια αργότερα, έγινε μέλος της λίστας υποψηφίων του Σοσιαλιστικού Κόμματος για βουλευτής στην περιφέρεια Δυρραχίου και κέρδισε τη θητεία.

Τον Αύγουστο του 2015 έγινε δήμαρχος της Κρούγιας, ενώ μια έρευνα την ίδια χρονιά αποκάλυψε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Κρούγιας είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2010 από την ιταλική αστυνομία, ύποπτος για διασυνδέσεις με οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης.

Ο Μπούσι αφέθηκε ελεύθερος ενάμιση μήνα αργότερα, ενώ η δικογραφία σε βάρος του απορρίφθηκε και αρχειοθετήθηκε το 2011 από την ιταλική Εισαγγελία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου