Περίπου 400 άτομα διέσχισαν τη Μάγχη τις τελευταίες δύο ημέρες - Αναμένεται να ακολουθήσουν χιλιάδες άλλοι

Περίπου 400 άτομα διέσχισαν τη Μάγχη τις τελευταίες δύο ημέρες - Αναμένεται να ακολουθήσουν χιλιάδες άλλοι

Τουλάχιστον 380 άτομα σε οκτώ έως 10 λέμβους διέσχισαν τη Μάγχη την Κυριακή, καθιστώντας την την πιο φορτωμένη ημέρα παράνομων διελεύσεων από τη Γαλλία στην Αγγλία από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Ακόμη και σήμερα το πρωί υπήρξαν αναφορές για πολλά άλλα σκάφη, τα οποία δεν είχαν φτάσει ακόμη στα αγγλικά ύδατα. Η σημαντική επιδείνωση των ατμοσφαιρικών συνθηκών δεν πτόησε τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται σε αυτή την επικίνδυνη διαδρομή, αντίθετα ο αριθμός τους φαίνεται να αυξάνεται.

Η χαλάρωση του καιρού αργά το απόγευμα του Σαββάτου επέτρεψε στους διακινητές να αποπλεύσουν ξανά λέμβους στα ανοικτά των γαλλικών ακτών, λέει ο ανταποκριτής του GBnews, Mark White. Τα πλοία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού ακολουθούν μια σαφή πολιτική, σύμφωνα με τον White, να μην παρεμβαίνουν για να σταματήσουν τις λέμβους ενώ βρίσκονται στο νερό.

Η παρέμβαση γίνεται μόνο όταν τα σκάφη μεταναστών αντιμετωπίζουν δυσκολίες πριν φτάσουν στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αγγλικές αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο χιλιάδες άνθρωποι να επιχειρήσουν τη διέλευση τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ατμοσφαιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν κάπως μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, που επικαλέστηκαν στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, πάνω από 12.000 Αλβανοί εισήλθαν στη Μεγάλη Βρετανία μέσω της Μάγχης το 2022.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου