Τον Βούτσιτς επισκέφθηκαν οι απεσταλμένοι ΗΠΑ - ΕΕ

Τον Βούτσιτς επισκέφθηκαν οι απεσταλμένοι ΗΠΑ - ΕΕ

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Σερβία είναι έτοιμη να αποδεχθεί και να εφαρμόσει την ιδέα της ευρωπαϊκής πρότασης για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο. Τα σχόλια αυτά τα έκανε μετά τη συνάντηση με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους απεσταλμένους που έμειναν στην Πρίστινα νωρίτερα την ίδια μέρα.

Μετά τη συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο, ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις συνομιλίες μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, δήλωσε ότι νιώθει ενθαρρυμένος από τις συνομιλίες, τις οποίες χαρακτήρισε δύσκολες αλλά ανοιχτές.

«Ο Πρόεδρος Βούτσιτς επέδειξε υπεύθυνη προσέγγιση και προθυμία να λάβει δύσκολες αποφάσεις προς το συμφέρον της ειρήνης και του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Σερβίας», είπε ο κ. Λάιτσακ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας, ο Ευρωπαίος απεσταλμένος είπε ότι η δημιουργία του ένωσης δήμων με σερβική πλειοψηφία στο Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για τη σταθερότητα μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει προβλήματα και προκλήσεις εάν δεν συμφωνήσει με την ευρωπαϊκή πρόταση. Ανέφερε ότι η Σερβία είναι έτοιμη να αποδεχθεί την ιδέα και να εργαστεί για την εφαρμογή της προτεινόμενης συμφωνίας, επαναλαμβάνοντας τη σημασία της ίδρυσης της Ένωσης δήμων με σερβική πλειοψηφία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου