Συνάντηση Μπερίσα με τον δήμαρχο Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Μπερίσα με τον δήμαρχο Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, συναντήθηκε σήμερα με τον Αλί Κιλίτς, δήμαρχο Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη, με τον οποίο είχε μια θερμή και φιλική συνάντηση.

Ο Kilic, του οποίου το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα είναι μέρος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, έχει εκφράσει την εκτίμησή του για τον Μπερίσα και την ηγεσία του σε δύσκολες συνθήκες.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρεμ Ιμάμογλου, καταδικάζοντας την πολιτική απόφαση του δικαστηρίου να τον καταδικάσει σε φυλάκιση.

Ο Μπερίσα πρόσθεσε ότι η τουρκική αντιπολίτευση ενσαρκώνει τα φιλοδυτικά δημοκρατικά ιδεώδη του ιδρυτή της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ, αρχές ελευθερίας και διάκρισης εξουσιών, αρχές για τις οποίες αγωνίζεται και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ενώ ο Κιλίτς είπε ότι ο Μπερίσα έχει τις ίδιες αρχές με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και μάχεται για αυτές, παρά το μειονέκτημα των αυταρχικών χωρών.

«Επίσης στην Αλβανία, όπως και στην Τουρκία, η κατάσταση είναι ίδια, με παραβιάσεις των νόμων, διακίνηση ναρκωτικών και μαφία. Οι εκλογές αγοράζονται και ξανααγοράζονται με μαύρο χρήμα, έγκλημα και ναρκωτικά», είπε ο δήμαρχος Μαλτεπέ.

Όπως και στην Αλβανία, στις 14 Μαΐου θα γίνουν εκλογές στην Τουρκία και ο Μπερίσα είπε στον Τούρκο φίλο του ότι θα καλέσει τους Αλβανούς στην Τουρκία να ψηφίσουν τη δημοκρατική αντιπολίτευση εκεί.

Πρόσθεσε ότι η συνεργασία Ράμα-Ερντογάν μοιάζει με αυτή του υποτελή και του Σουλτάνου και υπηρετεί την εξουσία τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου