Απεσταλμένος ΕΕ: Όχι εύκολη η συνάντηση με τον Κούρτι

Απεσταλμένος ΕΕ: Όχι εύκολη η συνάντηση με τον Κούρτι

Ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, αυτή την Παρασκευή στην Πρίστινα, ως όχι εύκολη.

Σε δήλωση στα ΜΜΕ μετά τη συνάντηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ο Λάιτσακ είπε ότι αναμένεται καλύτερη κατανόηση των ευκαιριών που προσφέρει το γαλλογερμανικό σχέδιο.

«Σκοπός αυτής της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κούρτι είναι να συζητήσουμε την πρόταση που του παρουσιάσαμε τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ήμαστε περισσότερες από δύο ώρες με τον πρωθυπουργό και αυτό δείχνει ότι η συνάντηση ήταν μεγάλη και όχι εύκολη, αλλά ήταν πολύ ανοιχτή και ειλικρινής.

Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε μια δραματική δήλωση γιατί όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε στη μέση της αποστολής και θα συνεχίσουμε στο Βελιγράδι και δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Περιμέναμε καλύτερη κατανόηση της ευκαιρίας που προσφέρει η πρόταση και ότι θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες αυτής της πρότασης και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», τόνισε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου