Διοικητής KFOR: Απρόβλεπτη η κατάσταση στο Κόσοβο

Διοικητής KFOR: Απρόβλεπτη η κατάσταση στο Κόσοβο

«Αυτή τη στιγμή η γενική κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο είναι ήρεμη, αλλά πολύ εύθραυστη, ασταθής και απρόβλεπτη, λόγω ορισμένων ανεπίλυτων ζητημάτων», δήλωσε ο διοικητής της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο, Angelo Michele Ristuccia, στη συνάντηση των αρχηγών στρατιωτικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Τη διήμερη συνεδρίαση της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, του ανώτατου οργάνου της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, ηγήθηκαν ο επικεφαλής αυτής της επιτροπής, ναύαρχος Rob Bauer, και ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του NATO Ευρώπης, Στρατηγός Christopher Cavolli και ο Ανώτατος Διοικητής της Συμμαχίας για τον Μετασχηματισμό, στρατηγός Philippe Lavigne.

Ο ναύαρχος Μπάουερ είπε ότι οι στρατιώτες με τη στολή της KFOR κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν την ειρήνη, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση δεν πρέπει να ζητείται μόνο στους στρατιώτες, γιατί «υπάρχει ανάγκη για πολιτική ευθύνη».

Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο ήταν το θέμα της δεύτερης ημέρας αυτής της συνάντησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι στρατιωτικοί ηγέτες των χωρών που έχουν στρατιώτες στην αποστολή της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο και που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο διοικητής της KFOR επανέλαβε τη θέση ότι αυτή η αποστολή είναι έτοιμη και έχει τις απαραίτητες ικανότητες για να δράσει εάν χρειαστεί.

«Όσο υπάρχει αύξηση των εντάσεων, η ανασφάλεια στον πληθυσμό μπορεί να κλιμακωθεί. Ένα μόνο περιστατικό κινδυνεύει να βλάψει τα επιτεύγματα πολλών ετών στην επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου