Μητσοτάκης: Για την ΑΟΖ με την Αλβανία, θα λυθεί το θέμα στη Χάγη

Μητσοτάκης: Για την ΑΟΖ με την Αλβανία, θα λυθεί το θέμα στη Χάγη

Συνέντευξη στον γνωστό δημοσιογράφο του CNN Φαρίντ Ζακάρια παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Σχολιάζοντας τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε ότι η χώρα του δεν θα μπει σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά πρόσθεσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια ζήσαμε πολλές εντάσεις.

«Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να καθίσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων περιοχών στο Αιγαίο. Το κάναμε με επιτυχία με την Ιταλία και την Αίγυπτο, με την Αλβανία θα πάμε την υπόθεση στη Χάγη και θα αποφασίσει».

Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές, που θα γίνουν σχεδόν ταυτόχρονα με την Τουρκία, υπάρχουν τρόποι να μειωθούν οι εντάσεις, να συμφωνηθούν πράγματα πολιτισμένα.

«Δεν χρειάζεται να απειλούμε ο ένας τον άλλον. Έχουμε δύσκολο γείτονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δεν έχουν ενισχυθεί εδώ και δεκαετίες. Επομένως, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τη δύναμή μας», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου