Εντός 30 ημερών η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την Αλβανίδα ΥΠΕΞ

Εντός 30 ημερών η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την Αλβανίδα ΥΠΕΞ

Για περισσότερες από τρεις ώρες, το Συνταγματικό Δικαστήριο εξέταζε το θέμα της εντολής της βουλευτού Olta Xhaçka, αίτημα που υπέβαλε ομάδα βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος και η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός 30 ημερών. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10:00 π.μ. και έληξε στις 1:20 μ.μ.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο σύζυγος της Xhaçka έχει επωφεληθεί από την κυβέρνηση ως στρατηγικός επενδυτής. Η αντιπολίτευση μέσω δύο ομάδων, καθώς έγιναν δύο αγωγές, προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Σε αυτή τη συνεδρίαση εξετάστηκε το πρώτο αίτημα, αυτό που κατατέθηκε από 14 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος με επικεφαλής τον Enkelejd Alibeaj.

Ο δικηγόρος της υπουργού Xhaçka είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι για εκείνη, αλλά για άλλο άτομο.

"Αποδεικνύεται ότι η βουλευτής δεν έχει καμία ασυμβατότητα με την εντολή της. Δεν υπάρχει όφελος από τα δημόσια ταμεία. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι για άλλο άτομο και όχι για τη βουλευτή Olta Xhaçka. Το αίτημα δεν πληροί τα τυπικά κριτήρια για να υποβληθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο Αποδεικνύεται ότι το αίτημα των βουλευτών υποβλήθηκε εκτός των νόμιμων προθεσμιών», δήλωσε ο Genci Çifligu, δικηγόρος της Olta Xhaçka.

Ακόμη και ο εκπρόσωπος της Βουλής Erind Merkuri ζήτησε την απόρριψη αυτού του αιτήματος, αφού σύμφωνα με τον ίδιο η βουλευτής δεν έχει ασκήσει άλλες δραστηριότητες, αλλά ανήκουν σε άλλα πρόσωπα.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου