Εξαρθρώθηκε ισπανοαλβανική συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε ισπανοαλβανική συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

Οι αστυνομικές αρχές από τα αστυνομικά τμήματα Lorca και Elche στην Ισπανία πραγματοποίησαν έφοδο σε έξι φυτείες κάνναβης και κατέσχεσαν 2.181 φυτά. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 13 μέλη της ομάδας αλβανικής και ισπανικής υπηκοότητας, ηλικίας 19 έως 65 ετών.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 11 έλεγχοι κατοικιών σε σπίτια που βρίσκονται στις πόλεις της Μούρθια, Calasparra, Lorca, Cartagena, La Unión και Los Urrutias, και Elche, La Romana, Albatera και Tibi στο Αλικάντε.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του εγκληματικού δικτύου, είχε δημιουργηθεί διαχωρισμός των ρόλων μεταξύ των μελών της ομάδας. Η πρώτη ομάδα αφορούσε τον εντοπισμό σπιτιών, ενώ η δεύτερη τα νοίκιαζε με πλαστά έγγραφα που παρείχαν τα Αλβανά μέλη. Στη συνέχεια, μια τρίτη ομάδα αποτελούμενη από μέλη με τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ήταν υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση των φυτειών, ενώ μια τέταρτη είχε αναλάβει την κοπή και ξήρανση των φυτών για μετέπειτα μεταφορά εκτός Ισπανίας.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν συνολικά 11 σπίτια, κατανεμημένα σε όλη την περιοχή του Αλικάντε και της Μούρθια. Σε έξι από αυτά εντοπίστηκαν φυτείες, ενώ οι υπόλοιπες ήταν ως «αποθήκες ναρκωτικών, όπου έμεναν οι κύριοι εμπλεκόμενοι και έκρυβαν τα χρήματα των κερδών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου