Βρετανός Υπουργός: Αγωνιζόμαστε για την απομάκρυνση των Αλβανών από τη χώρα

Βρετανός Υπουργός: Αγωνιζόμαστε για την απομάκρυνση των Αλβανών από τη χώρα

Σε ανάρτηση στο Twitter ο Βρετανός Υπουργός Επικράτειας και υπεύθυνος Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε πως οι αρχές παλεύουν ασταμάτητα για να απομακρύνουν τους Αλβανούς λαθρομετανάστες από την Μεγάλη Βρετανία.

«Εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να απομακρύνουμε παράνομους Αλβανούς μετανάστες και παραβάτες. Χθες επισκέφτηκα ένα κέντρο μετανάστευσης για να δω τις εβδομαδιαίες πτήσεις μας προς την Αλβανία και να ευχαριστήσω το προσωπικό για το κρίσιμο έργο του για την επιβολή των συνόρων μας και την ασφάλεια μας. Βρείτε τους Αλβανούς, σταματήστε τους, πηγαίνετε τους στο αεροδρόμιο και επιστρέψτε τους στα Τίρανα. Όχι μόνο αυτούς τους λαθρομετανάστες αλλά και τους επικίνδυνους εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για ναρκωτικά», λέει μεταξύ άλλων.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την οργή της αλβανικής κυβέρνησης και η αλβανίδα Υπουργός Εξωτερικών απάντησε στη δήλωση του Βρετανού Υπουργού.

«Σοκαρισμένη και άφωνη να ακούω έναν Υπουργό Επικρατείας που είναι υπεύθυνος για τη Μετανάστευση να χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα για μερικές αξιοθρήνητες ψήφους. «Βρες τον Αλβανό, σταμάτα τον Αλβανό»! Ένα λεκτικό λιντσάρισμα μιας ολόκληρης εθνικής ομάδας σε γλώσσα που ακούγεται ότι ο υπουργός κηρύσσει ανοιχτή σεζόν για τους Αλβανούς μόλις λίγες εβδομάδες μετά από ένα κοινό ανακοινωθέν των Πρωθυπουργών της Αλβανίας και της Βρετανίας που εξήρε τον ρόλο της αλβανικής διασποράς στη Μεγάλη Βρετανία και το σημαντικό ρόλο της στον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία και των δύο χωρών. Ένας επαίσχυντος διαχωρισμός μιας κοινότητας από έναν υπουργό μιας μεγάλης δημοκρατίας που φέρνει τρομερές αναμνήσεις με μια αφόρητη βαρβαρότητα», γράφει η Xhaçka στο Twitter.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου