Στα χέρια της ΕΕ το προσχέδιο για τη δημοσιονομική αμνηστία στην Αλβανία

Στα χέρια της ΕΕ το προσχέδιο για τη δημοσιονομική αμνηστία στην Αλβανία

Η κυβέρνηση Ράμα είναι αποφασισμένη να εγκρίνει το νόμο της δημοσιονομικής αμνηστίας αυτό το έτος, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς έχουν εκφράσει σκεπτικισμό, ακόμη και η ΕΕ έφερε τον εκπρόσωπό της για να αναλύσει το νόμο.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Ulsi Manja απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου ξεκίνησε με το «δεν βιαζόμαστε να εγκρίνουμε αυτόν τον νόμο», στη συνέχεια είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τον εγκρίνει εντός του 2023.

«Είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με την Ε.Ε. Δεν βιαζόμαστε με αυτόν τον νόμο. Θέλουμε να ψηφίσουμε έναν νόμο που σβήνει όλες τις ανησυχίες που σχετίζονται με το ξέπλυμα χρήματος από τον κόσμο του εγκλήματος. Ο νόμος έχει όλους τους κατάλληλους μηχανισμούς για να κλείσει όλους τους δρόμους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Εν τω μεταξύ, η ΕΕ έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα φέρνοντας τον εκπρόσωπό της ο οποίος επικοινώνησε με τους αξιωματούχους αλλά εξετάζει επίσης το σχέδιο.

«Στις αρχές Δεκεμβρίου, ένας εμπειρογνώμονας της ΕΕ στον τομέα ήταν παρών στα Τίρανα. Ήρθε σε επαφή με τις αλβανικές αρχές και θα συντάξει έκθεση σχετικά με το νόμο για όλες αυτές τις ανησυχίες που προκύπτουν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτή τη στιγμή συζητάμε αυτόν τον νόμο και είναι ένας από τους στόχους του 2023».

Ο Manja κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία να δουν την καλή πλευρά του νόμου.

«Θα καλέσω τα ΜΜΕ και την κοινωνία συνολικά να δουν τις θετικές πτυχές αυτού του νόμου..»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου