Τέσσερις βουλευτές διαγράφηκαν από την ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος

Τέσσερις βουλευτές διαγράφηκαν από την ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος

Στις 10 Ιανουαρίου έληξε η προθεσμία ενός έτους για πλήρη και δημόσια αποστασιοποίηση από τις πράξεις βίας κατά του Δημοκρατικού Κόμματος του βουλευτή Tritan Shehu, Oerd Bylykbashi; Belind Kellici και Agron Shehaj.

Ελλείψει της αποστασιοποιητικής πράξης, σύμφωνα, τίθεται σε ισχύ από χτες το μέτρο της επίσημης διαγραφής τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Για το σκοπό αυτό, η Βουλή της Αλβανίας ενημερώθηκε επίσημα ότι οι βουλευτές Tritan Shehu; Oerd Bylykbashi; Οι Belind Këllici και Agron Shehaj δεν είναι πλέον μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος από τις 11.01.2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αλβανικά ΜΜΕ, ο λόγος για τον οποίο οι βουλευτές που συντάσσονται με τον Μπερίσα αποβλήθηκαν είναι επειδή κινδυνεύει η θέση του Ενκελεϊντ Αλιμπεάι ως προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, από τη στιγμή που η ομάδα του Alibeaj έχει ξεκινήσει μια κίνηση για να τον αποπέμψει από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ενώ ο Alibeaj απειλείται ήδη από τους δικούς του ανθρώπους, η ένταξη στις ψηφοφορίες με την ομάδα του Σαλί Μπερίσα θα εξασφάλιζε την απόλυσή του. Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που ο Αλιμπεάι έσπευσε να δράσει με διαγραφές των βουλευτών που ήταν «ανασταλμένοι», και όχι η έλλειψη αποστασιοποίησης από την περσινή επίθεση στο κόμμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου