Υπό όρους η επιστροφή των νόμιμων στοιχημάτων στην Αλβανία

Υπό όρους η επιστροφή των νόμιμων στοιχημάτων στην Αλβανία

Τα αθλητικά στοιχήματα θα επιστραφούν νόμιμα διαδικτυακά το 2023 στην Αλβανία, όπου η εγγραφή των ατόμων που θέλουν να στοιχηματίσουν αναμένεται να γίνει με ταυτότητα.

«Οι άδειες αυτών των εταιρειών θα ελέγχονται από το αλβανικό κράτος. Θα υπάρχουν επίσης κριτήρια για το ποιος πρέπει να παίξει και ποιος όχι και το ποσό επίσης. Κάθε άτομο που θα παίξει θα ελέγχεται στο ποσό που θα παίξει.

Δεν μπορεί λοιπόν ο καθένας να παίξει όσο θέλει. Άνθρωπος που παίρνει χ λεκ το μήνα, κατώτατο ημερομίσθιο, πού κατάφερε να βγάλει τόσα λεφτά παίζοντας σε μια μέρα. Από πού προήλθαν αυτά τα έσοδα; Αυτός είναι ένας τρόπος ελέγχου του βρώμικου χρήματος, ας πούμε», είπε ο Εντρίτ Χότζα, υφυπουργός Αθλητισμού.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού συνέταξε προσχέδιο, όπου καθορίζεται πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που θα προκύψουν από τα στοιχήματα, όπου φαίνεται ότι προτεραιότητα θα είναι η χρηματοδότηση εθνικών και διεθνών αθλητικών δραστηριοτήτων, σχολείων, πανεπιστημίων και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών, καθώς και για η εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού και η προώθηση της ένταξης στον αθλητισμό.

Το Υπουργείο Παιδείας προβλέπει τη δημιουργία εθνικού ταμείου αθλητικής ανάπτυξης από έσοδα από αθλητικά στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια και θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της χρήσης του ταμείου. Ποιοι όμως μπορούν να είναι οι δικαιούχοι;

«Δικαιούχοι του Εθνικού Ταμείου για την Ανάπτυξη του Αθλητισμού είναι αθλητικές ομοσπονδίες, αθλητικοί σύλλογοι και η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλβανίας, που πληρούν τα κριτήρια: Μαζική αθλητική δραστηριότητα.» - αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου